Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
13. 6. 2018,
4.04

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

1

Natisni članek

samoporjavitev zagorelost spray tan Viki Leški

Sreda, 13. 6. 2018, 4.04

5 let, 11 mesecev

Najbolj zdrav način zagorelosti, na katerega prisega tudi Helena Blagne

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

1

spray tan | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Lepo zagorela polt je na naši strani poloble zelo zaželena, a mnogi se zaradi želje po njej pretirano izpostavljajo soncu, čeprav je to lahko zelo škodljivo. Na srečo danes obstaja veliko drugih, bolj zdravih načinov, kako porjaveti. Eden od njih je "spray tan", samoporjavitev s pomočjo pršila, ki poskrbi za enakomerno porjavitev.

lepota, poletje, sonce
Trendi Sedem nasvetov, kako (uspešno) nanesti samoporjavitveno kremo

Zagorela polt, pridobljena v kabini in z razpršilom, je v tujini že nekaj let uveljavljen lepotni trend, ki pa ga pri nas (še) ne poznamo tako dobro.

Ross iz priljubljene serije Prijatelji si je samoporjavitev privoščil že v epizodi iz leta 2003, ljudem pa jo je pobližje predstavila tudi Kim Kardashian, ki že več let prisega na takšno porjavitev. Kako barvo razpršijo po njenem razgaljenem telesu, je pokazala tudi v seriji Keeping Up with the Kardashians.

Zdrava zagorela polt traja od sedem do deset dni

V ljubljanskem salonu Viki's Place "spray tan" ponujajo že sedem let in takšen način porjavitve je vse bolj zaželen. "Na začetku se jih je veliko balo, da bo polt obarvana oranžno, a zdaj je na izbiro toliko odtenkov, da se to ne dogaja, pa tudi strahu je vedno manj," je razložila lastnica salona Viki Leški, ki tudi izvaja "spray tan" na svojih strankah.

Barvo porjavitve določi glede na naravni ten kože vsakega posameznika, porjavitev pa je zaradi pršenja povsem enakomerna, če upoštevate vse nasvete pred obiskom:

Razpršilo, s katerim se barva poprši po telesu. Eno je za obraz, drugo za telo. | Foto: Ana Kovač Razpršilo, s katerim se barva poprši po telesu. Eno je za obraz, drugo za telo. Foto: Ana Kovač

  • Pred porjavitvijo morate doma narediti temeljit piling obraza in telesa. Pri samoporjavitvi se obarva le povrhnjica, če je ta zadebeljena, pa se lahko začne barva neenakomerno spirati, kar lahko povzroči lise na koži.
  • Postopek traja približno 20 minut. Samo pršenje traja od pet do deset minut, sledi pa sušenje na zraku. Takoj zatem se oblečete v svoja oblačila, ki naj bodo čim bolj ohlapna in temna, da se na njih ne bi poznali morebitni sledovi barve. Na telesu nekaj ur ostane lepljiv občutek.
  • Štiri ure po postopku ni priporočljivo prhanje ali športne aktivnosti (zaradi potenja), saj koža potrebuje čas, da razvije barvo.
  • Na dan tretmaja odsvetujejo uporaba dezodoranta, ker se barva v tem primeru ne oprime pazduh. Odsvetujejo tudi uporabo parfuma kjerkoli na telesu, saj alkohol v parfumu raztaplja barvo.
  • Barva, ki je povsem naravna, zdrži od sedem do deset dni in se enakomerno spira. Da bo zdržala čim dlje, po vsakem prhanju priporočajo uporaba losjona za telo. Pred naslednjim obiskom salona se mora obstoječa barva popolnoma sprati.

Razlika je vidna že takoj po tretmaju. Obarvajo se tudi dlačice, a barva se z njih spere s prvo prho. | Foto: Ana Kovač Razlika je vidna že takoj po tretmaju. Obarvajo se tudi dlačice, a barva se z njih spere s prvo prho. Foto: Ana Kovač

Kaj morate vedeti?

  • Barva ne pušča sledi na svetlih oblačilih. Za prvi dan priporočajo temna in ohlapna oblačila, preostale dni pa lahko svetlejša nosite brez težav. Če se tkanina kljub temu obarva, se bo s pranjem na 30 stopinjah Celzija povsem sprala.
  • "Spray tan" polti daje videz naravne zagorelosti, ne maši por in na koži pušča nežno, naravno sled.
  • Obarva se izključno povrhnjica, zato porjavite že ob prvem teniranju, pri sami tehniki pa uporabljajo različne barve, ki so prilagojene željam stranke.
  • Pridobljena barva ne zagotavlja zaščite pred soncem, zato je uporaba krem z zaščitnim faktorjem v poletnih mesecih obvezna. Barva se med kopanjem počasi spira, a istočasno dobivate novo barvo, pridobljeno zaradi sonca.
  • Barva je primerna tudi za nosečnice.

Kabina, v kateri dobite zdravo, zagorelo barvo. | Foto: Ana Kovač Kabina, v kateri dobite zdravo, zagorelo barvo. Foto: Ana Kovač

Viki primeren odtenek za stranko najde z mešanjem različnih barv. | Foto: Ana Kovač Viki primeren odtenek za stranko najde z mešanjem različnih barv. Foto: Ana Kovač

Na takšen način porjavitve prisegajo številne znane Slovenke, ki po barvo hodijo prav k Viki. Zaposlena je predvsem pred modnimi revijami in lepotnimi tekmovanji, saj se hočejo manekenke po modni brvi sprehoditi z lepo zagorelo poltjo, med drugimi pa ji zaupata tudi model Iris Mulej in pevka Helena Blagne.

Viki Leški
Trendi Podjetnica, ki jo Slovenke poznajo kot mojstrico za lepe obrvi #video
Ne spreglejte