Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
3. 5. 2016,
13.27

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana teden mode ljubljanski teden mode Petra Němcová

Torek, 3. 5. 2016, 13.27

6 let, 9 mesecev

Na majski teden mode MBFWLJ k nam prihaja Petra Němcová

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,90

Od 22. do 24. maja bo v središču Ljubljane potekal še en teden mode, druga izvedba Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana. Odprla ga bo razstava Marjete Grošelj, ki letos praznuje 50. obletnico delovanja, drugi dan pa se nam bo pridružila supermanekenka Petra Němcová.

Petra je obraz novega mercedesa GLC. | Foto: Petra je obraz novega mercedesa GLC.

To je k nam povabil Mercedes-Benz, saj je 36-letna manekenka postala obraz novega razreda GLC, ki jo spremlja na vseh njenih poteh. Na Češkem rojena lepotica v Ljubljano prihaja 23. maja.

Preživela cunami, izgubila zaročenca, a se ni vdala

Petra je svetovljanka po duši in po poklicu, življenje pa jo je decembra 2004 postavilo pred izjemno preizkušnjo. S fotografom in takratnim zaročencem Simonom Atleejem se je odpravila na fotografiranje na tajski otok Khao Lak, ki ga je prizadel hud cunami. Atlee je utonil, Petra pa si je življenje rešila zahvaljujoč palmovemu drevesu, ki se ga je oklepala osem ur, dokler je niso rešili. Utrpela je hude notranje poškodbe in si zlomila medenico.

Pred desetimi leti je v spomin na ta strašen dogodek ustanovila dobrodelno organizacijo Happy Heart Fund, ki je omogočila odprtje več kot sto varnih šol in pomoč otrokom, ki so izgubili starše v istem cunamiju. Petra jim je pomagala na njihovi poti do vključevanja v družbo in pri gradnji novih lokalnih skupnosti. Izjemno človekoljubno držo je prepoznala tudi znamka Mercedes-Benz in Petro Němcovo povabila k sodelovanju.

 | Foto:

Deset novih kolekcij za hladno sezono

Na tednu mode v Cankarjevem domu se bo nato v prihodnjih dneh na MBFWLJ predstavilo deset oblikovalcev s kolekcijami za jesen in zimo 2016. Nekateri oblikovalci bodo svoja dela na MBFWLJ razstavljali že drugič, v goste pa prihaja še kopica svežih modnih zgodb: AKULTURA, Charlie design, Cliché, IVANMAN, Natasa Persuh, Peter Movrin, Sari Valenci, Spirit by T.B., Tanja Zorn, SENS in seveda že prej omenjena Marjeta Grošelj.

Ne spreglejte