Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
1. 5. 2017,
16.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Katja Koselj nakit moda poročni trendi trend poroka

Ponedeljek, 1. 5. 2017, 16.36

6 let, 7 mesecev

Poročni trendi

Modni dodatek, zaradi katerega so neveste pozabile na ogrlice

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Katja Koselj | Foto Lumeria.si

Foto: Lumeria.si

Poročni modni in lepotni trendi se ne spreminjajo tako hitro in intenzivno, a vseeno si letošnje neveste želijo malce drugačnega nakita kot lanske, opaža oblikovalka nakita Katja Koselj.

Nakit je eden od glavnih delov poročne oprave neveste. Skrbno izbrani kosi dodajo obleki piko na i in še polepšajo nevesto. Oblikovalka nakita Katja Koselj ima tako že vrsto let največ dela prav z nevestami in njihovimi željami za veliki dan.

Redno spremlja trende in temu primerno prilagaja svojo ponudbo, v kateri trenutno prevladujejo dodatki za lase, ki so postali tak hit, da so neveste na ogrlice, ki so bile modne lani, kar malo pozabile. "Po dodatkih za lase je vedno več povpraševanja, prav tako po uhanih," ugotavlja Katja in dodaja, da se morajo neveste s svojimi željami pri njej oglasiti vsaj en mesec pred poroko.

V pravo nevesto se bo letos prelevila tudi sama. | Foto: Lumeria.si V pravo nevesto se bo letos prelevila tudi sama. Foto: Lumeria.si

Pred svojim ateljejem | Foto: Vid Ponikvar Pred svojim ateljejem Foto: Vid Ponikvar

Za poročne prstane ni pravi naslov

"Še nikogar nisem zavrnila," razlaga. Neveste, ki pridejo k njej, že dobro poznajo njen stil in zato nimajo nerealnih želja. "Kdor pride, ve, kaj lahko pričakuje. Jaz recimo ne delam nakita iz rubinov, no, lahko jih vključim, ampak to je potem že precej višji strošek."

Večinoma dela s cirkonijem, kristali in brušenim steklom, pri izdelovanju prstanov pa za osnovo uporablja medenino, zato za poročni prstan ni pravi naslov, pravi. "Za to se gre k zlatarju, jaz pa sem prava za dekoracijo v laseh, za okrasni nakit, ki polepša opravo."

Katja po želji v nakit vključi še kristale Swarovski in prave bisere, a pri tem opozarja: "Kristali Swarovski in pravi biseri so težki, zato jih nekatere ženske niso vajene nositi in so kar malo presenečene, ko si nadenejo takšne uhane. A tako pač je, kristal je poln, ne votel." Vendar so kristali Swarovski pri njenih strankah kljub temu zelo priljubljeni. "Gre za neko ime, ki mu ljudje zaupajo, zelo lepo se blešči, je malo prestižen, a hkrati cenovno še vedno dostopen." Da je teža manjša, jih Katja rada kombinira z akrilnimi materiali.

Ogrlica za poroko ali kakšno drugo priložnost | Foto: Vid Ponikvar Ogrlica za poroko ali kakšno drugo priložnost Foto: Vid Ponikvar

Uhani, dodatki za lase, ogrlice in prstani ... Vse to ponuja nevestam. Razen dodatkov za lase ves nakit tudi izposoja. | Foto: Vid Ponikvar Uhani, dodatki za lase, ogrlice in prstani ... Vse to ponuja nevestam. Razen dodatkov za lase ves nakit tudi izposoja. Foto: Vid Ponikvar

Nevestam svetuje nekaj barve

Čeprav želi večina nevest ohraniti povsem belo opravo, jim Katja svetuje, naj vsaj z nakitom vnesejo nekaj barve, saj so poročne fotografije tako lahko veliko lepše.

"Če je v šopku nekaj rožnatega odtenka, rada dodam še malo tega v nakit." Katja se pred izbiro nakita pogovori z nevesto o njenih željah in morebitni barvni popestritvi. "Največkrat usklajujemo s šopkom, saj je to na fotografijah videti res zelo lepo." Nakit tudi izposoja, a trenutno najbolj priljubljenih dodatkov za lase ne, saj je pri poročni pričeski nujna uporaba utrjevalca za lase, ki ostane na nakitu.

Katja vsako leto organizira poročni festival, kjer neveste najdejo informacije o nakitu, pričeski in ličenju. | Foto: Vid Ponikvar Katja vsako leto organizira poročni festival, kjer neveste najdejo informacije o nakitu, pričeski in ličenju. Foto: Vid Ponikvar

Za lažje načrtovanje poroke je pripravila tudi poročni priročnik. | Foto: Vid Ponikvar Za lažje načrtovanje poroke je pripravila tudi poročni priročnik. Foto: Vid Ponikvar

Za bodoče neveste vsako leto organizira tudi poročni festival, na katerem lahko poskrbijo za drugi najbolj stresen del po izbiri poročne obleke: pričesko, mejkap in nakit. "Osredotočeni smo na glavo (smeh, op. p.). Na glavi so mejkap, pričeska, uhani, dodatki za lase ... To je bistvu našega druženja."

Takrat lahko neveste v Katjinem ateljeju poleg pravega nakita najdejo tudi ustrezno vizažistko in frizerko ter spoznajo, kakšno ličenje je primerno zanje in katera pričeska bi bila najboljša. Maja bo Katja organizirala še en poročni dogodek, ki bo primeren tudi za družice in priče.


Preberite še:


Save

Save

Save

Ne spreglejte