Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2013,
17.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

tekmovanje lepotno tekmovanje Indonezija

Četrtek, 14. 11. 2013, 17.38

7 let, 12 mesecev

Mister Slovenije Jure že med favoriti tekmovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mister Slovenije 2013 Jure Rugani je že dober teden dni v Indoneziji, kjer je svetovni lepotni izbor za mistra International 2013.

Na stavnicah, ki jih krojijo mediji in oboževalci, slovenskemu mistru Juretu Ruganiju dobro kaže, o sodniških ocenah pa se tudi šušlja marsikaj. Svetovni lepotni izbor za mistra International 2013 je v polnem teku. Predstavniki vseh držav so, sodeč po tem, kar nam je sporočil Jure, že prispeli v glavno mesto Indonezije, Džakarto. Slovenski predstavnik Jure Rugani in nacionalni direktor Erik Ferfolja sta bila, kot vedno, dobro sprejeta. V prvih dneh je 23-letni Ljubljančan opravil večino uradnih fotografiranj in snemanj. Fotografije bodo že čez nekaj dni uradno predstavljene, z njih pa bo mogoče tudi razbrati, kdo je še posebej vešč objektiva.

Po snemalnih dneh je sledil izlet v safari, kjer so se lepotci sprehajali med najbolj eksotičnimi živalmi iz Indonezije in drugje. Ta dan je bil za Jureta sploh navdušujoč, saj je velik ljubitelj živali: "Zanimivo se je bilo voziti med levi, tigri, žirafami, lamami in drugo divjadjo, ki se sprehaja kar sredi ceste. Še posebej nepozaben pa je bil obisk živalske bolnišnice in porodnišnice, kjer so nam veterinarji dovolili pestovati raznovrstne mladiče," je zaupal Jure.

A urnik tekmovanja je poln in zdaj so uradno najlepši fantje sveta že na drugem koncu Indonezije, v Jogjakarti, kulturnem in turističnem središču, tam se bodo odvijala številna snemanja, ki bodo del finalne prireditve.

Jure se ves čas bivanja na Daljnem vzhodu dobro počuti. Hotelsko sobo si deli s predstavnikom Republike Južne Afrike. "Dnevni programi so po pričakovanjih zelo natrpani in naporni. Fantje morajo biti pripravljeni že ob šestih zjutraj, obveznosti pa se večinoma končajo v večernih urah. Tudi pravila za tekmovalce so zelo stroga. Lepotci ne smejo kaditi, piti alkohola, zamujati ali komunicirati s tujci. V naše sobe lahko vstopijo le člani organizacije in če se ugotovi kakšna nepravilnost, nemudoma sledi diskvalifikacija. Prvi škandal se je zgodil že prvi dan in vanj je bil vpleten kar Ryan Terry, mister leta 2010, ki je kot častni gost gostoval tudi na slovenskem finalnem izboru. Mednarodna bodibilderska zveza, prek katere je pred mesecem dni osvojil prestižni evropski naziv, naj bi častnemu gostu in potrjenemu članov komisije svetovnega lepotnega izbora prepovedala udeležbo. Tako je moral nemudoma zapustiti Indonezijo in se vrniti v rodno deželo, Veliko Britanijo," nam je povedal Jure. Kaj pa favoriti?

"Med poznavalci in člani strokovne komisije se o tem že šušlja," pravi Jure, ki ga večkrat omenjajo, zato lahko Slovenija spet upa na vidno uvrstitev. Poleg Slovenije so v ospredju še predstavniki Češke, Slovaške, Šrilanke, Italije, Portorika in Indonezije, ki je kot gostiteljica v manjši prednosti. Tako imenovani preliminary competition, na katerem bodo določili 16 finalistov, bo 19. novembra v Džakarti, zmagovalec pa bo znan v četrtek, 21. novembra, prav tako v glavnem mestu Indonezije.

Ne spreglejte