Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 10. 2013,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Elle Style Awards Marjeta Grošelj Draž

Četrtek, 17. 10. 2013, 13.25

8 let

Marjeta Grošelj po 47 letih kariere v visoko modo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ob koncu tokratnega tedna mode so prvič podelili tudi slovenske Elle Style Awards, ki so v tujini že stalnica. Dobili smo šest zmagovalcev, ki tako ali drugače krojijo slovensko modo.

Začnimo kar z glavno nagrado večera, nagrado za življenjsko delo, ki jo je prejela Marjeta Grošelj, oblikovalka, ki že 47 let izdeluje usnjene torbe in bi jo lahko, kot je dejala voditeljica podelitve Lara Baruca, postavili ob bok najbolj cenjenim modnim oblikovalcem iz tujine. Gospa Grošljeva, ki se je obrti izučila v očetovi delavnici, nato pa odprla butik s torbicami na Tavčarjevi ulici v Ljubljani – tam ga najdemo še danes –, se je nagrade razveselila, saj pomeni priznanje njenemu delu. "Lepo je, ko veš, da je tvoje delo cenjeno," je s kipcem in šopkom v rokah dejala oblikovalka, medtem ko so z vseh strani deževale čestitke in pokloni njenemu kot vedno dovršenemu slogu. Po skoraj 50-letni karieri si nismo mogli kaj, da v slovenskem prostoru že kultne oblikovalke, ki je ustvarjalna mrzlica še ni zapustila, ne bi povprašali tudi o načrtih za prihodnost. "Ne razmišljam več le o torbicah, zanima me haute couture, tako da bom morda začela ustvarjati tudi v tej smeri," je skrivnostno namignila prejemnica Elle Style Award za življenjsko delo.

Nagrado za najboljšega oblikovalca je prejel tandem brata in sestre, Tomaža in Urše Draž. Za nagrado sta bila nominirana še oblikovalka nakita Olga Košica in modna oblikovalka Almira Sadar.

Med trojico mladih in perspektivnih oblikovalcev – Ivana Rocca, Petra Movrina in Anđele Lukanović – je bila za najboljšo mlado oblikovalko razglašena slednja. Še lani se je predstavila med študenti, sinoči pa se je predstavila s samostojno modno revijo in ponovno navdušila s svojimi vzorci.

Najboljša modna fotografinja je postala Mimi Antolović, ki je bila nominirana ob boku kolega Fulvija Grisonija.

Strokovna komisija je izbrala tudi najboljšega slovenskega modela. Med dvema sonominirankama Barbaro Vasle in Tamaro Petrič je slavil moški maneken Branko Maselj.

Tri lepotice, tri ženske, ki nas navdušujejo s svojim osebnim slogom: Ula Furlan, Hannah Mancini in Polona Kasal. Žirija je med trojico za osebo z najboljšim osebnim stilom izbrala Polono Kasal.

Pevka nam je po podelitvi povedala, da je bila nad nominacijo presenečena, saj je bila nominirana za nekaj, česar ne počne zavedno. Katero Slovenko ali Slovenca pa bi v isti kategoriji za zmagovalca izbrala ona? "Laro Bohinc," je brez pomisleka odgovorila Kasalova, ki zelo ceni tudi delo gospe Marjete Grošelj. "Njene torbice sem občudovala že, ko se je nad njimi navduševala moja mama, eno pa sem tudi podedovala."

Izbor najljubših torbic oblikovalke Marjete Grošelj si lahko ogledate na razstavi v izložbi blagovnice Maximarket.

Ne spreglejte