Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 3. 2014,
9.05

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Subrina šampon nega las kozmetika

Ponedeljek, 24. 3. 2014, 9.05

3 leta, 4 mesece

Male skrivnosti šamponov za več sijaja in volumna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Šamponi, ki so bili včasih namenjeni le umivanju las, že dolgo niso več samo to. Razkrivamo male skrivnosti, ki iz navadnega šampona naredijo šampon, prilagojen različnim tipom las in lasišč.

Ko ugotovimo, da imamo lase, ki potrebujejo dodatno nego, oziroma ko začnemo iskati točno določen tip šampona, se moramo ozreti za učinkovinami, ki iz navadnega šampona naredijo šampon, ki ustreza točno našim lasem. V teh učinkovinah so skrite sestavine, ki z majhnimi količinami naredijo veliko spremembo. Kozmetikom in farmacevtom, ki razvijajo formule za šampone "s posebnimi nalogami", je uspelo iz tradicionalnih sestavin ustvariti šampone, brez katerih si ne znamo več predstavljati domače "lekarne za težave z lasmi". V šamponih Subrina tako najdemo vsem dobro znane naravne sestavine, kot so aloe vera, olje oreščkov, žitni proteini ter izvlečki maline, limone, melise, lotosa, grenivke, šipka, kave in brina. Vsaka učinkovina med njimi ima svojo nalogo, zato jim lahko zaupamo vse svoje težave z lasmi. Predstavljamo nekaj učinkovin za nego las, ki potrebujejo dodatno vlago, za nego suhih ali barvanih las in las, ki potrebujejo volumen in sijaj.

Aloje vera, žitni proteini, malina in vitamin E

Aloe vera, ki je posebna sestavina šampona Classic Care & Moisture, je kaktus iz družine lilijevk in je izjemno bogata z vitamini, aminokislinami, encimi, proteini in mineralni. Lase zaščiti pred zunanjimi vplivi okolja, vrača vlažnost, pomirja in je nežna do lasišča, zato se bomo za ta šampon odločili, če naši lasje potrebujejo dodatno vlago.

Pri barvanih laseh, ki sčasoma zgubljajo sijaj, bomo uporabili šampon Colour & Shine, saj vsebuje vitamin E in žitne proteine, ki lase intenzivno negujejo in krepijo lasno strukturo. S svojim globinskim delovanjem preprečujejo lomljenje las, obnavljajo poškodovane predele las in pomirjajo lasišče. Uravnavajo tudi vlago v lasišču. Vitamin E pa je naraven antioksidant, ki preprečuje oksidacijo pigmentov in aminokislin v laseh. Ščiti strukturo in barvo las pred UV-žarki in negativnimi vplivi iz okolja. Šamponu Colour & Care 2 in 1 pa je poleg prej omenjenih žitnih proteinov dodana še malina, ki deluje kot odličen naravni antioksidant. Izvleček maline pomaga v boju proti prostim radikalom in stimulira celično obnovo. Bogat je s sestavinami, ki vlažijo in zaščitijo lasišče.

Makadamija, svileni proteini in lotos

Olje makadamije je eno izmed najugodnejših rastlinskih olj za nego las in je še posebej koristno za suhe in poškodovane lase. Lase zaščiti, mehča, pomaga vzdrževati ustrezno raven vlage in spodbuja tvorbo kolagena in elastina. Vsebuje vitamina E in A, ki zavirata procese staranja in obnavljata tudi kožo na lasišču. Olje makadamije, ki ga vsebujeta tako šampon kot balzam Repair & Care, intenzivno neguje, gladi, daje sijaj, se hitro absorbira in ne pušča mastnega občutka na laseh.

Kozmetika dobro izkorišča tudi učinkovine, ki jih vsebujeta svila in lotos, vsebujejo pa ju izdelki za povečanje volumna in sijaja Volume & Shine. Lotos spada v skupino vrst lokvanjev, v Indiji ga častijo kot sveto rastlino. Izvleček lotosa je bogat z vitaminom C in flavonoidi. Deluje protivnetno, pomirja lasišče, lasem pa vrača izgubljeni lesk. Svileni proteini so bogati s prostimi aminokislinami, ki predstavljajo gradnike proteinov v laseh. Prodirajo v notranjost lasnega vlakna in ga tako revitalizirajo ter zaščitijo. Svileni proteini so pravo razkošje za lase, saj jih izdatno negujejo, obdajo jih z mehkobo in sijajem.

Dober videz se začne že pod prho, zato si vzemite čas in izberite res pravi šampon za svoj tip las. Šamponi in balzami Subrina so prilagojeni potrebam vseh vrst las in jim zagotavljajo celovito nego. Lase nežno čistijo, jim vračajo sijaj in jih krepijo, saj vsebujejo skrbno izbrane naravne sestavine, ki so poleg vsega tudi biološko razgradljive.

Vsebino omogoča Ilirija

Ne spreglejte