Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 4. 2013,
16.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

moda

Nedelja, 14. 4. 2013, 16.05

6 let, 7 mesecev

"Ljubljana zna zatreti človeka"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Brian, 22 let: vizualen tip človeka, ki v instant svetu rad ve, kdo je

Študentu arhitekture je bila izbira poklica položena v zibelko, saj je arhitektura že v družini in je postala način življenjskega stila, v katerem je odraščal. "Pri študiju mi je všeč, da gre za neko perspektivno in široko smer, kjer lahko v okoljski vizualni sferi počneš marsikaj," pove Brian, ki se je za študij arhitekture odločil kljub temu, da sta mu starša to odsvetovala.

Čas, ki mu ob študiju ostane, zadnje čase posveča športu, jogi in teku, rad potuje in priznava, da ga Ljubljana včasih utesnjuje. "Ljubljana zna zatreti človeka. Kadar obiščem sestro, ki živi v Parizu, imam občutek, da bi se v nekem večjem mestu lahko bolj izrazil. Všeč mi je tudi Dunaj, ki je trenutno v dobrem razvoju, kulturnem in nasploh. Zanimiv je tudi Berlin," o sanjah o življenju v tujini pove Brian.

Ljubljančan pa se vrti tudi v modnih vodah. "Oglase sem začel snemati pri 14 letih, lani marca sem začel tudi v agenciji, letos pa sem prvič delal tudi na ljubljanskem tednu mode. Bila je super izkušnja, sicer bolj na slovenski ravni, pa vendar," pove Brian in prizna, da ta posel zna biti stresen in da ni dovolj, da si dobro videti, ob tem moraš biti reprezentativen, energičen, veder in pripravljen na vse.

Med oblikovalci z nedavnega ljubljanskega tedna mode, ki smo ga spremljali tudi na Planet Siol.net, so Briana najbolj navdušile kreacije mladih oblikovalk Petje Zorec, Sare Valenci in Katarine Spreiz.

"Male grde stvari, ki jih ljudje ne glede na neka načela vseeno počnemo" "Poskušam se oblačiti po svojih estetskih merilih, ne zdi se mi, da sem v stilu s časom, čeprav verjetno drži, da smo ljudje podvrženi vizualnih dejavnikom, ki nas morda zaznamujejo podzavestno. V oblačilih se rad dobro počutim, nosim kavbojke, zadnje čase pogosto nosim tudi trenirke, ugotovil sem, da so športna oblačila lahko zelo lepa," pove Brian in doda: "Platnen nahrbtnik, ki ima vintage videz, pa vendar ni vintage, mi je zelo všeč, tudi to sem kupil prek spleta. Večino stvari kupim na tak način. Nakita ne nosim, imam pa tole uro, ki jo je oče dobil kot poslovno darilo."

In kaj pravi o svojih čevljih Uderground Creepers, katerih sprednji del pokriva konjska koža? "Zelo rad imam živali, ampak bi bil hinavski, če bi rekel, da sem proti krznu in potem nosil tole. So neke male grde stvari, ki jih ljudje ne glede na neka načela vseeno počnemo."

Pa modni dodatek, lisičji rep? "Nisem ga kupil v vednosti, da je pravi, ker je bil izjemno poceni – okrog 20 evrov, kupil sem ga prek spleta iz Koreje. Pozneje sem šel v Krznarstvo Eber vprašat, če je pravi, pa so rekli, da je. Mi je všeč kot dodatek, ampak ga ne bi še enkrat kupil, če bi vedel, da je pravi," še pove Brian in zaključi z modrimi besedami: "Poskušam delovati po principu: 'Ostani zvest samemu sebi.' Mislim, da smo se ob preobilju vsega znašli v težki dobi za mlade, da se vsi spopadajo z neko eksistencialno krizo in se jim je težko usmeriti v nekaj in nekaj narediti iz sebe."

Ne spreglejte