Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 2. 2015,
15.17

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chiara Ferragni

Torek, 3. 2. 2015, 15.17

3 leta, 5 mesecev

Kdo so modni blogerji, ki s svojim hobijem služijo milijone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Modni blogi so se od leta 2008, ko smo pisce teh lahko prvič zapazili v prvih vrstah na modnih revijah, doživeli razcvet, ki vodi v odločilno vlogo pri zapovedovanju novih trendov.

Medtem ko tradicionalni mediji na področju mode še vedno iščejo recept, kako obdržati bralce in jim ponuditi vsebino, ki si je želijo, ti vse od leta 2008 vedno pogosteje bežijo k branju modnih blogov. Ti predstavljajo subjektiven pogled na svet mode, zato se bralci z njimi tudi lažje poistovetijo.

A čeprav se je bloganje v prvi vrsti razvilo kot hobi, je nekaterim posameznikom s svojimi zapisi, fotografijami in pravimi potezami uspelo ta hobi spremeniti v več milijonov vreden posel. Tako danes modni blogi niso le postranski prvoosebni medij, marveč vodilni zapovedovalci modnih in lepotnih trendov. Pred začetkom tednov mode, ki se bodo v modnih prestolnicah po svetu odvili februarja in marca, vam predstavljamo pet blogerjev, ki s svojim osebnim stilom krojijo svetovne modne trende. Chiara Ferragni 27-letna Italijanka Chiara Ferragni je najboljši primer blogerke, ki s svojimi oblačilnimi kombinacijami navdihuje številne ljubiteljice mode po vsem svetu. Le njen profil na družabnem omrežju Instagram, kjer deli tako stvari, ki jo navdihujejo, kot svoje oblačilne kombinacije, ima namreč več kot 3 milijone sledilcev. Svoj vpliv je po nekaj letih uspešnega dela pretvorila tudi v posel, saj se lahko danes že pohvali z lastno znamko obutve in modnih dodatkov.

Rumi Neely Tudi 31-letna blogerka Rumi Neely je svoj uspeh pretvorila v modno znamko, ki jo je poimenovala Are You Am I in s katero želi svoj osebni stil pretvoriti v prodajno uspešnico, kar ji, kot je v nekaterih intervjujih izpostavila sama, tudi uspeva.

Bryanboy Če ste si v preteklih dveh letih ogledali katero izmed oddaj Ameriški top model, ste ga zagotovo že spoznali tudi v vlogi žiranta. Bryanboy je svoj blog začel ustvarjati skupaj s svojo najboljšo prijateljico Rumi Neely in kaj kmalu postal eden izmed najbolj, če ne celo najbolj prepoznavni moški modni bloger na svetu. Tudi 33-letni Filipinec, ki sicer uradno sliši na ime Bryan Grey Yambao, pa ni ostal odporen proti kreiranju lastne kolekcije oblačil, ki jo je predstavil s pomočjo znamke Adrienne Landau.

Elin Kling 31-letna Švedinja Elin Kling, ki sicer živi v New Yorku, med blogerji izstopa tudi zato, ker je leta 2011 v sodelovanju s švedskim modnim gigantom H&M kreirala svojo lastno kolekcijo oblačil, nato pa se posvetila modni znamki Toteme, ki jo vodi skupaj s Karlom Lindmanom.

Wendy Nguyen Blogerka Wendy Nguyen je velik uspeh poleg bloganja dosegla tudi z videi na družabnem omrežju YouTube. Zagotovo ste že videli njen vodič o 25 načinih, kako zavezati šal, ki je le eden izmed mnogih, s katerimi Wendy oblačilom daje nov in včasih celo drugačen pomen ter uporabno vrednost.

Ne spreglejte