SiolNET. Trendi Moda
1,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kamala Harris na naslovnici Vogua sprožila veliko polemik

1,26

termometer

Kamala Harris | Kamala Harris je svojo naslovnico Vogua dobila, še preden je uradno nastopila položaj v Beli hiši. | Foto: Instagram
Kamala Harris je svojo naslovnico Vogua dobila, še preden je uradno nastopila položaj v Beli hiši. Foto: Instagram

Bodoča ameriška podpredsednica Kamala Harris krasi naslovnico februarske izdaje modne revije Vogue, na kateri ne blesti, kot bi si mnogi želeli. Številni so namreč prepričani, da ji naslovnica ne dela usluge, hkrati pa reviji očitajo, da so namerno posvetlili njeno polt.

Ameriška izdaja legendarne revije Vogue je čez vikend ponosno predstavila naslovnico za februarsko izdajo. Krasi jo bodoča ameriška podpredsednica Kamala Harris, ki bo kot prva ženska na tem položaju, komaj tretja podpredsedniška kandidatka večje stranke v zgodovini ZDA in obenem prva temnopolta ter hkrati tudi azijskega izvora, na položaj prisegla 20. januarja.

Vogue je na družbenih omrežjih delil dve fotografiji Kamale, ena od njih je še posebej ujezila njene privržence:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Bolj kot pohvale so na revijo letele kritike zaradi slabo izbrane fotografije, češ da 56-letne političarke ne prikaže najbolje, poleg tega pa še očitki, da so posvetlili njeno polt. "Je to šala? Še Kardashianke dobijo boljšo naslovnico kot podpredsednica!" se je glasil eden od mnogih komentarjev na izbiro naslovnice ter: "Čudovito je, da je na naslovnici, a zakaj s takšno fotografijo?"

Spletni komentatorji niso mogli niti mimo vidno svetlejše polti Harrisove, kar je sodelavec New York Timesa, Wajahat Ali, komentiral z besedami: "Anna Wintour očitno nima temnopoltih prijateljev ali kolegov. Sam bom podpredsednico fotografiral s svojim Samsungom zastonj in sem prepričan, da bo izpadlo bolje kot ta naslovnica."

Se res niso dovolj potrudili za bodočo podpredsednico?

Vogue se odzval na oba očitka; tako glede izbire fotografije, kot osvetljevanja polti Harrisove. "To fotografijo smo za naslovnico izbrali, ker najbolje ujame njeno pristnost in osebnost," so sporočili. Kamala na fotografiji za tisk nosi hlačni kostim in allstarke, medtem ko je na drugi fotografiji videti malce bolj "politična", v svetlo modrem kostimu in s prekrižanimi rokami. 

Pri reviji sicer še niso potrdili, katera od dveh fotografij, ki so ju delili na družbenih omrežjih, bo krasila tiskano izdajo, niti če jo bosta obe, a mnogi so prepričani, da bodo storili napako, če bodo izbrali zgolj tisto, na kateri Harrisova nosi allstarke. 

Glede osvetljevanja polti pa so zgolj dejali, da tega vsekakor niso naredili, kar pa ni zadovoljilo vseh. Znana LGBTQ aktivistka Charlotte Clymer je po pojasnilu tvitnila: "Fotografija sama po sebi ni grozna, vendar daleč pod standardi Vogua. Niste se dovolj posvetili, videti je kot domača naloga, ki jo dokončaš na jutro, preden jo oddaš."

Sicer pa ameriški mediji poročajo, da je imela bodoča podpredsednica popoln nadzor nad fotografiranjem za Vogue, prav tako nad svojo garderobo, ter da je s pomočjo svoje ekipe sama izbrala oprave, ličenje in pričesko.

Kamala Harris je svojo Vogue naslovnico dobila, še preden je uradno nastopila položaj v Beli hiši, medtem ko Melania Trump v štirih letih, odkar je bila prva dama, ni nikoli krasila te slavne modne revije. O tem se je pred kratkim razhudil celo njen soprog Donald Trump in zato revije v svojem slogu označil za lažne novice. Za primerjavo - njena predhodnica Michelle Obama se je v osmih letih v Beli hiši pojavila na treh naslovnicah Vogua.

Preberite tudi:

Melania Trump Trendi Trump je besen, ker Melania ni dosegla tistega, kar je Michelle Obama Joe Biden in Kamala Harris Novice Joe Biden in Kamala Harris osebnosti leta revije Time
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin