Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2013,
21.37

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

razprodaje nakupovanje

Torek, 9. 7. 2013, 21.37

3 leta, 3 mesece

Kako z nasmehom preživeti razprodaje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav naj razprodaje ne bi bile več to, kar so nekoč bile, ste pri nakupih še vedno lahko uspešni, z nasmehom in predvsem z nekaj novimi kosi za osvežitev garderobe.

Preden se odpravite na nakupovalni pohod

Preglejte svojo omaro

Najbrž ne potrebujete še osme bele majčke s kratkimi rokavi ali še enih kratkih hlač iz džinsa, kajne? Pred impulzivnim nakupovanjem se pogovorite s seboj in svojo omaro in se uprite kosom, ki so podobni tem, ki jih že imate doma, pa čeprav so smešno poceni.

Kaj potrebujete?

Ste se v zadnjih treh mesecih kdaj vprašali "Zakaj nimam črnih elegantnih hlač?" ali si rekli "Kako prav bi mi prišla tanka bluza v safari slogu!" – če je tako, potem na nakupovalni seznam uvrstite tiste kose, ki jih v svoji omari pogrešate in bi vam večkrat prišli prav.

In česa si želite?

Seveda modne navdušenke težko umirjeno razmišljajo o tem, kaj potrebujejo in česa ne. Med razprodajami si lahko s kanček manj slabe vesti privoščite tisto torbico ali obleko, po kateri hrepenite že dolgo, pa si nikoli niste drznili zanjo odšteti toliko denarja. Kljub temu pa se pri uresničevanju želja omejite le na kakšen kos ali dva.

Razprodaje … prihajam!

V družbi ali sami?

Raje nakupujete v družbi prijateljice, sestre, mame, morda celo fanta, ali se po trgovinah najraje smukate sami? Svetujemo, da se vsaj na razprodaje odpravite sami. Zakaj? Pomislite na gnečo v trgovinah in pred kabinami za pomerjanje in čakanje pomnožite z dve. Razprodaje so čas za hitre nakupe, število trgovin, ki jih želite obiskati, pa najbrž ni majhno. Raje se po razprodajah s prijateljicami dobite na pijači in si pokažite svoje modne ulove.

Udobno oblečeni in obuti

Prvo pravilo – na razprodaje nikar takoj po službi, sploh če ste za ta dan izbrali ozko krilo in visoke pete, nosite torbico za na ramo, s seboj pa imate še torbo z računalnikom. Obujte udobne natikače in oblecite lahno bombažno oblekico, torbo nosite po poštarsko. Tako boste imeli proste roke za brskanje med obešalniki, med pomerjanjem si le sezujte natikače in potegnili obleko čez glavo. Preprosto, kajne?

V trgovini

Začnite v zadnjem delu Vas premami že prvo stojalo z znižanimi oblačili? Ja, vse preostale kupce tudi. Pustite jih, naj se grebejo za prve kose, vi pa se odpravite v zadnji del trgovine, ki je ponavadi najmanj izropan. V miru preglejte ponudbo in izberite, kar bi želeli pomeriti. Med obešalnike pred vhodom se še vedno lahko vrnete pozneje.

Pomerite

V kabini za pomerjanje si vzemite čas. Ne glejte le na to, ali vam je oblačilo prav, preverite tudi, ali je celo in nepoškodovano. Na razprodajah se velikokrat zgodi, da se med kupi oblačil znajde tudi kakšno z napako ali takšno, ki ga je pomerilo že preveč ljudi. Kljub nižjim cenam kupite le brezhibne kose.

Bodite kritični

Ponavljamo še enkrat: ne kupujte nečesa le zato, ker je ugodno. Boste to res z veseljem nosili, vam je všeč, bi bili za ta izdelek pripravljeni plačati tudi več? Tako se boste izognili kopičenju oblačil, doma pa vas ne bo prešinila misel, zakaj ste sploh kupili ta in ta kos.

Ne spreglejte