Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2012,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

samoporjavitvena krema

Petek, 25. 5. 2012, 13.44

8 let

Kako pravilno nanesti samoporjavitveno kremo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če se vam ne ljubi čakati na poletje in se nastavljati soncu, pa si vseeno želite zagorelega videza, upoštevajte naše nasvete za pravilno uporabo samoporjavitvenih krem.

Piling

Tu ni dilem – dan pred nanosom samoporjavitvene kreme si naredite piling in si tako zagotovite, da bo vaša koža lepo sodelovala, ne da bi nastali madeži ali izsušeni predeli. Piling naj bo blag, ampak intenziven, najbolje bo, da uporabite rokavice ali krtačo. Posebno pozornost posvetite občutljivim predelom, ki se radi izsušijo: pazduhe, komolci, kolena in gležnji. Nikar ne izpustite hrbta, pomagajte si s krtačo ali prosite koga za pomoč. Če je krema nanesena na očiščeno kožo, je samoporjavitveni učinek daljši.

Vlaženje

Najmanj pol ure pred uporabo samoporjavitvene kreme kožo navlažite z nežnim losjonom ali oljem. Ne izpustite nobenega dela telesa, sploh pa ne posebej občutljivih. Počakajte, da se krema dobro vpije, ali jo po pol ure narahlo popivnajte z brisačo.

Zaščitite posebne predele kože

Za obrvi, nohte in tisti del lasišča, ki prehaja v kožo, potrebujete zaščito, saj si ne želite, da so zapackani z oranžno barvo, ki izdaja umetno porjavelo polt. Nanje zato nanesite debelo plast vazelina ali druge zelo mastne kreme in tako preprečite, da bi krema ali sprej (še huje) prodirala na nezaželena mesta, saj boste težko popravili popackan videz.

Uporabljajte rokavice

Nič ni bolj odbijajočega, kot so dlani, oranžno umazane od samoporjavitvene kreme. Ne samo, da niso videti lepo, s tem vsem priznate, da vaša polt ni naravna, kar ni očarljivo. Lepotne skrivnosti naj ostanejo lepotne skrivnosti. Rokavice iz lateksa so idealna rešitev, uporabite jih!

Naredite to pred spanjem

Najboljši čas za nanos samoporjavitvene kreme je pred spanjem, ker se telo ponoči rahlo segreje in bolje vpija kremo ter koži olajša delo. Kljub temu počakajte vsaj četrt ure, preden se odpravite spat, da se krema ne razmaže, zobe pa si vedno umijte, še preden nanašate kremo, sicer boste okoli ust beli in zapackani, ker se bo krema sprala. Ker krema pušča madeže, uporabite stare rjuhe in jih zjutraj operite, pri izbiri obleke pa se odločajte za temne barve, vendar prav tako obleko po uporabi takoj operite.

Bodite sistematični in temeljiti

Ni važno, ali začnete pri nogah in nadaljujete navzgor ali obratno. Pomembno je, da kremo res dobro in temeljito vtirate v kožo, stopala in dlani naj pridejo na vrsto na koncu, posebno pozornost pa posvetite prehodu na pregibu nog (gležnji) in rok (dlani), kjer se lahko pojavi izdajalska črta. Za te predele lahko uporabite tudi rokavičko, s katero boste kremo vtrli še globlje.

Ne bojte se napak, …

… ampak jih čim prej popravite, za kar obstaja tudi kup izdelkov, kot so losjoni, robčki …, ki odstranjujejo umetno zagorelost. Najbolje bo, da odstranite, kar vas moti, in na tistem delu kože začnete od začetka, posebej pazite, da boste zabrisali mejo med starim in novim nanosom kreme. Če gre za obraz, pa celoten postopek ponovite znova.

Dan potem

Preostanek kreme, ki je koža ni vpila, sperite pod mlačno prho. Vodo s telesa popivnajte z rahlim tapkanjem z brisačo, potem se navlažite z losjonom. Nasploh vsakič po prhanju kožo dobro navlažite!

Vzdrževanje

Nobene potrebe ni, da samoporjavitveno kremo nanašate vsak dan, saj boste končali zemeljsko oranžne barve, kar seveda ni ne lepo ne privlačno. Po treh dneh nanosa kreme si napravite nežen piling in ga ponavljajte vsak dan, dokler koža ni spet zrela za ponovno samoporjavitev – enkrat tedensko ali enkrat vsakih deset dni je običajno dovolj.

Ne spreglejte