SiolNET. Trendi Moda
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako popraviti škodo, ki jo je naredilo pretirano puljenje obrvi?

4

termometer

Čeprav so v zadnjem času modne gostejše, močne obrvi, ima mnogo žensk redke in tanke obrvi, ki so posledica pretiranega puljenja.

"V najstniških letih sem si pretirano pulila obrvi, ki so zdaj zaradi tega redke. Videti je, kot da jih sploh nimam," nam je svojo težavo opisala Vanja. "Poskušala sem jih risati s svinčnikom, a je delovalo nenaravno … Kako bi lahko to težavo rešila z ličili? Ali obstaja kakšno 'zdravilo', da bi mi spet zrasle?" sprašuje.

Pretirano populjene obrvi nas navidezno postarajo "Obrvi so okvir obraza, tako da je še kako pomembno, kakšne so videti," poudarja vizažistka in stilistka Petra Fröhlich. "Preveč populjene obrvi nas lahko navidezno tudi postarajo, medtem ko nas lahko preveč močne in pretirano začrtane obrvi naredijo grobe in jezne," pojasnjuje in dodaja, da sta prav zato prava oblika in širina obrvi glede na obraz in osnovne poteze zelo pomembni.

Poskusite s senčili ali kremnimi geli za obrvi

Kako torej rešiti težavo preveč populjenih obrvi, ki postanejo preredke in pretanke? Najlepše jih boste oblikovali s senčili za obrvi, saj morajo biti obrvi videti zasenčeno in mehko, ne ostro in močnih linij. Najbolje je, da posežete po mat senčilih, ki so odtenek ali dva svetlejši od vaših las oziroma odtenek temnejši, če ste svetlolaska.

Dobra rešitev za pretanke obrvi pa so tudi kremni geli za obrvi, ki jih nanašate s postrani prirezanim čopičem, saj so dolgo obstojni in se prilagajajo temperaturi kože čez dan, tako da se ne razmazujejo. Nanašanje je gladko in dokaj preprosto, končni videz pa lep in profesionalen, če ne nanesete preveč gela, pojasnjuje Petra Fröhlich.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin