Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
14. 6. 2016,
13.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

nega stopal pedikura stopala

Torek, 14. 6. 2016, 13.01

6 let, 7 mesecev

Kako podaljšati obstojnost popolne pedikure

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Foto: Getty Images

Poleti je poleg popolne oprave izjemno pomemben tudi videz vaših stopal in prstov na nogah. Kako pridno skrbite zanje?

Popolna pedikura je poleti ena najpomembnejših stvari. Nožni prsti in stopala so izpostavljeni bolj kot vse leto, zato je pomembno, da jim namenite malce več pozornosti. Da se bo popolna pedikura obdržala dlje, sledite tem sedmim napotkom in uživajte v poletju z lepo negovanimi stopali.

Prinesite svoj lak za nohte. Kadar stopala zaupate profesionalki, jo prosite, naj vam nohte namaže z vašim lakom. Nikoli ne veste, koliko so stari laki v salonu, kar pomeni, da se lahko hitro odkrušijo, poleg tega pa boste lahko kar doma s svojim lakom kadarkoli popravili morebitne odkruške.

Uporabljajte nadlak. Nadlak skrbi, da prvotni lak ostane na mestu in še poudari lesk. Če vam ga je nanesla že kozmetičarka, ne bo škodilo, če tudi sami čez nekaj dni ponovite vajo, da še bolj utrdite pedikuro.

 | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Menjavajte čevlje. Takoj po pedikuri je nujno, da obujete odprte sandale, saj lahko z zaprtimi čevlji uničite pedikuro, čeprav vam je kozmetičarka zagotovila, da se je lak povsem posušil. Pedikura bo obstala dlje, če ne boste ves čas nosili sandalov, saj se lak lahko tako hitreje odkruši, barva pa zbledi. En dan obujte superge, naslednjega japonke, tretjega salonarje in nato spet sandale …

Previdno z vodo, še posebej tik po pedikuri, saj ponavadi traja 12 ur, da se lak posuši. Predolga izpostavljenost vlagi ga lahko zmehča in pospeši krušenje.

Poskrbite za piling. Stopala redno negujte s strgalom za trdo kožo in pilingom. Ko skočite pod prho, jim namenite nekaj minut.

Stopala poleti redno negujte. | Foto: Thinkstock Stopala poleti redno negujte. Foto: Thinkstock

Kožo redno vlažite. Tako kot skrbite za roke, se posvečajte tudi stopalom in jih poleti redno negujte z vlažilno kremo. Po pilingu in odstranitvi trde kože vanje vtrite vlažilno kremo, še posebej med prste in v obnohtno kožico.

Izogibajte se odišavljenim kremam. Neodišavljene so boljša izbira iz dveh razlogov. Vonj stopal bo ostal nevtralen, saj dišave v kombinaciji s poletnim potenjem stopal niso najboljša kombinacija, sintetični vonji pa lahko vplivajo tudi na obstojnost laka in povzročijo, da se hitreje odkruši.

Ne spreglejte