Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2024,
9.07

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Natisni članek

stajling nežnost eleganca moda

Četrtek, 19. 9. 2024, 9.07

1 teden

Kako izžarevati večno eleganco? Držite se teh nasvetov.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
moda | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Eleganten slog, ki ga prepoznamo tudi pod imenom "old money style", je priljubljen že od nekdaj. Ta slog izžareva prefinjenost in minimalizem, kar sta njegovi glavni značilnosti. Ključno pravilo je: manj je več. Vendar pa lahko s premišljeno izbranimi dodatki in detajli ustvarite pravi glamurozni videz, ki kaže prefinjen okus. Eleganten slog temelji na kakovostnih kosih, nevtralnih barvah in brezčasnem dizajnu, kar ustvarja vtis preprostega, a bogatega videza. V nadaljevanju tega članka lahko najdete ključne nasvete za videz, ki bo izžareval eleganco in prefinjenost. 

Nežna ličila 

Za eleganten videz bo poskrbela naravnost vsakega posameznika. Nežna ličila, ki poudarijo vaše naravne poteze, so osnova. Uporabljajte nevtralne tone, kot so nežno rožnati in kožni ("nude") odtenki, ter poudarite svežino in zdrav sijaj kože. Močna ličila lahko delujejo preveč agresivno za ta stil, zato se osredotočite na urejen videz brez pretiravanja. 

eleganten modni slog | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Urejena pričeska 

Pomemben del tega modnega sloga je urejena pričeska, ki naj bo vseeno čim bolj preprosta. Urejeni lasje so ključni za ustvarjanje nežnega in damskega videza. Izberite klasične pričeske, kot so gladko počesani lasje, rahlo valoviti kodri ali nizki čopi, ki ne kričijo po pozornosti, a vseeno izžarevajo eleganco. 

eleganten modni slog | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Izberite elegantno manikiro 

Nežni in nevtralni odtenki na nohtih so popoln dodatek k elegantnemu videzu. Izogibajte se pretirano dolgim nohtom in kričečim barvam. Francoska manikira, prosojni kožnati odtenki ali nežno rožnati toni bodo poskrbeli, da bodo vaši nohti videti urejeni. Ena izmed zelo priljubljenih klasičnih izbir je tudi rdeča barva s hladnim podtonom. 

nohti | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Izogibajte se vpadljivih logotipov 

Eden ključnih elementov elegantnega sloga je minimalizem. Namesto kričečih logotipov ali napisov izberite oblačila in dodatke, ki izžarevajo kakovost skozi materiale, kroje in detajle. Logotipi pogosto ustvarijo občutek preveč vpadljivega ali trendovskega videza, ki ni ravno v skladu z elegantnim stilom. 

moda | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Vaši kosi naj bodo preprosti 

Preprostost in prefinjenost sta vodilni načeli elegantnega sloga. Izberite oblačila, ki so brezčasna in dobro krojena. Nevtralne barve, kot so bela, črna, siva, bež in mornarsko modra, bodo vašim oblačilom dodale pridih nežnosti. Pomembno je, da so kosi kakovostni in udobni, saj to izraža občutek za stil, ki je premišljen in trajnosten hkrati. 

moda | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Balerinke 

Balerinke so odličen izbor za eleganten videz. Najbolje je izbrati usnjene balerinke v nevtralnih odtenkih, kot so črna, bež ali bela, ki se zlahka kombinirajo z različnimi stili. Lahko pa se odločite tudi za par z rahlim detajlom, kot je nežna pentlja ali kovinska sponka, ki bo malenkost popestrila celoten videz.  

balerinke | Foto: Zara Foto: Zara

Dodatki naj bodo premišljeno izbrani 

Pri dodatkih se držite minimalizma. Izberite nekaj kakovostnih kosov, kot so klasične zlate ali srebrne zapestnice, prefinjeni prstani ali eleganten šal. Dodatki ne smejo prevladovati nad celotnim videzom, temveč naj poskrbijo le za dopolnitev vaše obleke. Manj je več, to je ključno vodilo. 

moda | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kakovost nad številčnostjo

Investirajte v kakovostne kose, ki bodo trajali in s katerimi boste vedno videti urejeno. Dobro krojeni plašči, srajce iz kakovostnega materiala in brezčasni modni dodatki so temelj garderobe, ki izraža eleganco in brezčasen stil. Ne gre za to, da imate veliko oblačil, temveč da izbirate premišljeno in ciljate na večno vrednost posameznega izdelka. 

moda | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Preberite še:

Maja Malnar
Trendi Kako zasijati kot Maja Malnar v Parizu?
moda
Trendi Razkrivamo barve, ki letošnjo jesen ne smejo manjkati v vaši garderobi
trenčkot
Trendi Prihaja obdobje trenč plaščev. Kakšnega kupiti?
Ne spreglejte