Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
4. 5. 2016,
19.38

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

dlani roke nega nega rok

Sreda, 4. 5. 2016, 19.38

6 let, 9 mesecev

Kako brez manikire do lepših rok in dlani

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Foto: Thinkstock

Vsakodnevna opravila niso vedno prijazna do rok in dlani, zato je redna nega zelo dobrodošla.

Tipkanje, kuhanje, telovadba ... Vsa opravila, ki so del vašega vsakdana, vplivajo na videz in stanje vaših rok, zato jim redno privoščite nego in odmor. Za to vam ni treba k manikerki na drago razvajanje, temveč lahko zanje poskrbite sami doma, in sicer z različnimi negami.

Redno jim privoščite piling. Roke in dlani so velikokrat pozabljen del telesa, a tudi tukaj je piling še kako zaželen. Priporočamo kar domačega, iz medu in sladkorja.

Po vsakem umivanju jih navlažite. Milo lahko precej izsuši kožo, zato imejte kremo za roke vedno pri sebi. Imejte jo v torbici in tudi doma.

Kadar nimate časa, si nohte premažite vsaj s prosojnim lakom. | Foto: Thinkstock Kadar nimate časa, si nohte premažite vsaj s prosojnim lakom. Foto: Thinkstock

Uporabljajte prosojni podlak ali nadlak. Kadar nimate časa za primerno lakiranje s svojo najljubšo barvo, si vzemite minutko, da jih premažete vsaj s prosojnim podlakom ali nadlakom. Ta se posuši bistveno hitreje, zato vam ni treba skrbeti, da boste pokvarili videz. S tem boste nohte tudi zaščitili in jih okrepili.

Nohti naj bodo elegantno krajši. Dolgi nohti so lepi in trenutno tudi zelo modni, a so hkrati tudi zelo nepraktični. Ne samo, da obstaja večja možnost lomljenja, pod njimi se nabere tudi več umazanije, kar seveda ni higienično. S krajšimi so tudi vsakdanja opravila lažje izvedljiva.

S temi majhnimi pozornostmi bodo vaše roke lepo negovane, nežne in predvsem damske.

Ne spreglejte