Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
15. 4. 2016,
13.57

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

fashion week teden mode ljubljanski teden mode moda modni oblikovalci

Petek, 15. 4. 2016, 13.57

6 let, 9 mesecev

Ideje za letošnji jesen in zimo z drugega dne tedna mode

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Foto: Jure Makovec

Sinoči je svoje kolekcije za mrzlo sezono predstavilo še šest modnih oblikovalcev.

Po prvem dnevu ljubljanskega tedna mode, na katerem so svoje ideje za jesen in zimo 2016/2017 predstavili Natasa Persuh, Janja Videc, Ana Jelinič, Matic Veler in krznarstvo Eber, so sinoči na modno brv kreacije poslali še Maja Ferme, Miro Mišljen, Mojca Celin (PRINCIP), Simona Lampe, Eric Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak (Eric Matyash) ter srbska oblikovalka Katarina Andrejić.

Kreatorji so svojim kolekcijam za hladno sezono nadeli zanimiva imena, z njihovimi opisi pa boste morda lažje razumeli njihovo vizijo:

Kreacija Mira Mišljena | Foto: Jure Makovec Kreacija Mira Mišljena Foto: Jure Makovec

Maja Ferme, ime kolekcije: Grey Gardens. Ne gre za modo, gre za moj življenjski stil. Grey Gardens je preboj do nečesa lepega in dragocenega, čemur rečemo življenje.

Miro Misljen, ime kolekcije: Samotna gora. Vsak od nas je samotna gora, otok, mogoče zvezda ali nekaj še bolj samotnega, temnega v temi. Čudež je že to, da se pojavi nekaj ali nekdo, ki to temo razžari. / In nič več. (Neža Maurer)

Eric Matyash, ime kolekcije: Stičišča. Osnovna ideja kolekcije Crossroads (Stičišča) kot refleksija na aktualne družbene konflikte, kulturne razlike in begunsko krizo subtilno nagovarja k združevanju in sprejemanju raznolikosti. Križanje poti prinaša razširitev obzorij, mreženje, nove možnosti. Barvna slika kolekcije kot simbol cest dopolnjuje silhueto, ki ženstvena oblačila precizne krojaške konstrukcije združuje z urbanimi večnamenskimi kosi. Crossroads se ne osredotoča na sezone in letne čase, pač pa kot celota v sebi združuje oblačila za vsak mesec v letu.

Iz kolekcije Eric Matyash | Foto: Jure Makovec Iz kolekcije Eric Matyash Foto: Jure Makovec

Katarina Andrejić, ime kolekcije: Dare to Wear. Urbane obleke za poroke in posebne priložnosti s pečatom unikatnosti in ženstvenih oblik.

PRINCIP (Mojca Celin), ime kolekcije: Odsev. So materiali, oblačila in zgodbe, ki ostanejo za vedno v nas.

Simona Lampe, ime kolekcije: She-Warrior. Kolekcija je namenjena bojevnicam in črpa navdih iz bojevniških oprav iz časa vikingov in piratov. Na pisti je bilo veliko različnih materialov, pokrival, slojenja, skratka močnih kosov in stylingov. Verjetno je bil povod za to kolekcijo čas negotovosti, ki je danes prisoten v svetu, nemiri, vojna, strah. Želim prenesti sporočilo, da se ne smemo vdati – pravi način je borba, vendar ne z orožjem, temveč s strpnostjo, ljubeznijo, mirom. Svet je samo en. Še vedno ostajam zvesta ekološkemu pristopu oblikovanja, zato bo polovica kolekcije ''upcycle'' starih blagovnih znamk, med njimi tudi YSL in Burberry.

Družabno kroniko z drugega dne si lahko ogledate TUKAJ.

Ne spreglejte