Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 3. 2014,
20.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Helena Blagne

Ponedeljek, 3. 3. 2014, 20.39

7 let, 12 mesecev

Helena Blagne: od seksi oprav do strogih kostimov (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred njenim sobotnim koncertom v Cankarjevem domu smo pobrskali po arhivu in izbrskali nekaj najbolj zanimivih modnih izbir pevke Helene Blagne.

Diva in primadona sta le dva od nazivov, s katerimi so mediji v preteklih letih opisovali svetlolaso pevko z bogato in uspešno kariero – Heleno Blagne. Danes 50-letna svetlolaska je prvič stopila na oder pri 12 letih, ko je na domačih Jesenicah zapela na tekmovanju Prvi glas Gorenjske. Danes velja za najbolj uspešno slovensko pevko vseh časov, doma in po svetu je namreč prodala več kot milijon in pol plošč. To soboto jo v Cankarjevem domu čaka veliki akustični koncert.

Ta zagotovo ni njen največji, je pa prvi večji samostojni koncert po treh letih premora, odkar je napolnila ljubljanske Stožice, kjer svojega občinstva ni razvajala le z glasbo, temveč tudi s premišljeno in razkošno kostumografijo.

Od Mornarčka do solz Njen modni stil se z leti ni veliko spremenil, zdi se, da ga je prilagajala slogovno različno zastavljenim kasetam in ploščam. Od bolj igrivih, poletnih in zapeljivih oblek, v katerih je v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja prepevala pesmi Moj mornarček, Bodi srečen, bambino in druge, do bolj sofisticiranih toalet, ki si jih je nadela za prepevanje ganljivih balad.

Helena je večkrat pokazala, da zna nositi tudi stroge moške kroje. V pasu oprijeti suknjiči in elegantne hlače, ki jih je nosila k visokim petkam, so zaznamovali njeno bolj drzno obdobje, v katerem je prepevala o moških in zapeljevanju.

Operna diva v razkošnih toaletah Čeprav se je proslavila v popevkarskih vodah, pa se je Helena Blagne več kot desetletje izpopolnjevala v opernem petju. Spoznala je tudi delo v gledališču, ko je jeseni 2006 premierno stopila na oder kot Agava v Bakhantkah, gledališkem spektaklu režiserja Vita Tauferja. H klasiki se je vrnila tudi pred tremi leti v Stožicah, ki jih je napolnila kot prva slovenska glasbena izvajalka, tam so se ji na odru pridružili tudi znameniti Dunajski dečki.

Heleno in njen spreminjajoči se videz skozi leta si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.

Ne spreglejte