Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 7. 2014,
11.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gisele Bündchen manekenka slava

Četrtek, 17. 7. 2014, 11.13

7 let, 12 mesecev

Gisele Bündchen zasluži skoraj 100 tisoč evrov na dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gisele Bündchen je najbolje plačana manekenka na svetu, v zadnjem letu pa je svoje premoženje drastično povečala.

Letošnje leto je za brazilsko lepotico Gisele Bündchen res posebno. Poleg tega, da je predala pokal zmagovalcu svetovnega prvenstva v nogometu, je zaradi novih pogodb to tudi leto, v katerem je zaslužila ogromno denarja. Gisele je že sedem let najbolje plačana manekenka na svetu, zadnjih 12 mesecev je bilo v življenju 33-letne manekenke še posebej uspešno. Po pisanju revije Forbes je Gisele v zadnjem letu zaslužila 47 milijonov dolarjev (35 milijonov evrov), kar pomeni, da je na dan zaslužila 95 tisoč evrov.

Njeno premoženje se veča zaradi dragih pogodb z visoko profiliranimi modnimi podjetji, kot so H & M, Chanel, Carolina Herrera in Louis Vuitton.

Po izdanem poročilu pa je Gisele podpisala pogodbi še z modno znamko Emilio Pucci in Balenciaga. Poleg tega se je lastnica lastnih blagovnih znamk pred kratkim povezala s Hope, ki je brazilski odgovor na Victoria's Secret. Sodelovanje je bilo tako uspešno, da zdaj za spletno prodajo uporabljajo njeno ime.

"Gisele je naš najboljša blagovna znamka," je povedal Fabio Figueiredo, eden izmed direktorjev podjetja Hope. "Še vedno imamo veliko prostora za rast v Braziliji, vendar moramo razmišljati strateško, če želimo, da rastemo, želimo biti svetovna znamka." Pred kratkim so tudi z Giselino pomočjo odprli prvo trgovino v prestižnem pariškem modnem centru.

Zakaj Gisele ostaja na vrhu najboljših? "Na trgu je na tisoče manekenk, ki ne postanejo uspešne, saj za uspeh potrebuješ pamet, lepoto in dinamiko," je za britanski časnik Independent povedal Domenico Dolce. "Če vaši možgani ne delujejo, potem ne boste preživeli," je dodal njegov partner Stefano Gabbana. "Gisele se skozi leta ni spremenila: veliko govori, je zabavna in ni je strah povedati, kar si misli."

Claudia Schiffer, nekdanja zelo uspešna manekenka, je v intervjuju leta 2007 povedala, da je Gisele ena od redkih, ki bi si lahko prislužile naziv supermanekenka. "Njen obraz je znan, njeno ime prepoznavno. Mislim, da nobene druge manekenke ljudje ne bi prepoznali na ulici. Ona se prodaja."

Stanje na bančem računu govori drugače Gisele je pred časom odkrito spregovorila o svojem bančnem računu in o pisanju revije Forbes ter dodala, da mogoče ni vse tako, kot so povedali: "Žalostno je, da ljudje, ki so pisali vse to, ne vidijo resničnega stanja na mojem računu. Zaslužim kar nekaj, ampak spet ne toliko, kot govorijo. Zaradi tega seznama me je pod drobnogled vzela agencija, ki preverja plačilo davkov. Resnično, povem vam, da mi je vseeno, ali sem na tem seznamu."

Ne spreglejte