Elastika za lase iz blaga se je vrnila v velikem slogu: na modni brvi

Nekoč, v "odbitih" 80. letih prejšnjega stoletja, je bila elastika iz blaga pravi hit. Potem pa se je iz trendovskega kosa prelevila v pripomoček, ki si ga ženske upajo nositi le v udobju lastnega doma. Javno ga je okrcala tudi slavna Carrie Bradshaw.

Pri znamki Mansur Gavriel so prepričani, da se gumica iz blaga vrača.
Pri znamki Mansur Gavriel so prepričani, da se gumica iz blaga vrača. Foto: Instagram

Bilo je leta 2003, ko je Carrie Bradshaw v eni od epizod kultne serije Seks v mestu svojega fanta Jacka Bergerja podučila, da si elastike iz blaga nobena ženska ne bi drznila nositi v javnosti. "Nosi jo v kopalnici, ko si umiva obraz," je pojasnila.

In vse od takrat se ta res ni prikradla med modne trende, a le do preteklega konca tedna, ko jo je na modno brv newyorškega tedna mode poslala znamka Mansur Gavriel. Ko so mojstru za pričeske Laurentu Philipponu v zaodrju dejali, da mora manekenkam čope narediti z elastiko iz blaga, je bil šokiran: "Prava nočna mora! A na koncu se je izkazalo za prav kul."

Od spredaj je videti kot običajen čop, a manekenke na modni reviji so imele lase spete z elastiko, ki si je modne privrženke dolga leta niso upale nositi zunaj. Od spredaj je videti kot običajen čop, a manekenke na modni reviji so imele lase spete z elastiko, ki si je modne privrženke dolga leta niso upale nositi zunaj. Foto: Getty Images

Elastika iz blaga, ki so jo v mladosti nosile naše mame, pa ni edini modni dodatek, ki se je vrnil iz pradavnine. Se spomnite plastičnih mrežastih torbic, ki so jih babice nosile za na tržnico? Vrnile so se.

Save

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • ksiht / 14.09.2017. ob 18:44

    Sej vseglih če ga nima. Komentarja mislim.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano