Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Nedelja,
1. 5. 2016,
15.32

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

dlani roke nega piling nega rok

Nedelja, 1. 5. 2016, 15.32

6 let, 9 mesecev

Domači piling za roke, ki zagotavlja mehkobo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,23

Foto: Thinkstock

Roke in dlani so tiste, ki so najbolj izpostavljene dnevnim opravilom, a jim vseeno posvečamo premalo pozornosti.

Naj manikira ne bo edini trenutek, ko se posvetite negi svojih dlani. Veliko lahko naredite že s preprostim pilingom, ki ga lahko zmešate kar v domači kuhinji. Če pilinga še nikoli niste uporabili za ta del telesa, je zdaj čas, da poskusite nekaj novega.

Potrebujete: domači med in beli sladkor ter prosojno kuhinjsko folijo.

Sladkor in med lahko združena lepo negujeta vaše dlani. | Foto: Thinkstock Sladkor in med lahko združena lepo negujeta vaše dlani. Foto: Thinkstock

Kako ga pripravite? V manjši posodici zmešajte tri žlice medu s četrtino skodelice sladkorja. Dobro premešajte in si mešanico nanesite na roke. Dobro jo vmasirajte v kožo, tudi med prste, na členke in seveda na obnohtno kožico. Vsako roko nato ovijte v prosojno kuhinjsko folijo. Usedite se in spočijte ter nekaj minut meditirajte. Potem roke sperite z mlačno vodo in jih za piko na i namažite še z najljubšo kremo za roke.

Zakaj deluje? Sladkor nežno zlušči ter odstrani odmrlo kožo in umazanijo, hkrati pa tudi vlaži kožo. Vlažilno deluje tudi med, ki se lahko pohvali še z antibakterijskimi učinki, torej zaščiti kožo.

Piling si privoščite ob koncu tedna ali delovnega dne, ko res potrebujete razvajanje in sprostitev. Pomagali boste tako svoji koži kot stanju duha. 

Ne spreglejte