Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 6. 2014,
12.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marija Šarapova tenis

Ponedeljek, 9. 6. 2014, 12.57

8 let

Dolgonoga teniška zvezdnica, ki je ljubila Slovenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maria Šarapova ni le ena izmed najboljših in najlepših teniških igralk sveta, trenutno v rokah drži že peti pokal turnirjev Grand Slam, je tudi oseba, ki se ponaša s svojo blagovno znamko Shugarpova.

Marija Šarapova je Rusinja, ki že od otroških let živi v ZDA. Nekdanja teniška zvezda Martina Navratilova je v mladi Rusinji prepoznala izjemen talent, zato je njenemu očetu svetovala, naj jo vpiše na teniško akademijo v ZDA. V marcu leta 1995 je tako Marija z očetom odpotovala na Florido, pozneje se jima je pridružila tudi njena mati. Teniški vzpon je bil zelo hiter, že leta 2004 se je Marija zapisala v teniško zgodovino z zlatimi črkami, ko je kot 17-letno dekle osvojila prestižni turnir odprtega prvenstva Anglije v Wimbledonu. Tako je postala tretja najmlajša zmagovalka tega turnirja. Vsako leto je svoj teniški talent potrjevala, nadgrajevala, pred dnevi je v Parizu osvojila že svoj peti turnir za Grand Slam.

Blagovna znamka Sugarpova Teniška zvezdnica pa ni uspešna samo na teniških igriščih, ampak tudi v svetu mode in šovbiznisa. Marija ima svojo blagovno znamko slaščic Sugarpova, od poletja 2013 pa znotraj te blagovne znamke trži tudi oblačila in modne dodatke. Linijo, ki jo je oblikovala z newyorškim krojačem Henrijem Bendelom, vključuje kratke majice, torbice, pokrivala, nakit in lasne dodatke. Vsak kos pa bo vseboval tudi zaščitni znak športnice – odtis ustnic na embalaži. "Henri Bendel je bil eden prvih podpornikov znamke, skupaj sva že pred letom dni na trg poslala sladkarije in oba sva si želela nadaljnjega sodelovanja. Nova kolekcija bo nadaljevala zabavno, živahno in sladko zgodbo."

Moda na teniških igriščih Po sledeh svojih teniških predhodnikov, ki so pozneje ustanovili svojo blagovno znamko, kot sta recimo Fred Perry in Rene Lacoste, je Maria leta 2010 na trg poslala svojo teniško kolekcijo pod Nikovo blagovno znamko. Šarapova je o hobiju povedala: "Stvari, ki jih nosim na igriščih, so zdaj dostopne vsem ljudem. Dobila sem priložnost, da pomagam oblikovati obleke, kar je bilo zelo zabavno, saj je to nekaj zelo kreativnega."

A Marija je z Nikom že sodelovala pred to kolekcijo, leta 2006 je namreč na ameriškem odprtem prvenstvu v tenisu nosila malo črno obleko, ki jo je navdihnil slog slavne Audrey Hepburn v filmu Zajtrk pri Tiffanyju. Obleka je bila v medijih zelo dobro sprejeta, a ni šla v masovno prodajo.

Marija je oblikovala tudi torbice in balerinke za znamko Cole Hann, ki so še vedno eden izmed najbolje prodajanih artiklov celotne znamke.

Prijateljstvo z Anno Wintour Marija svojo ljubezen do mode dokazuje tudi z rednimi obiski modnih revij. Pogosto jo videvamo, ko v prvih vrstah sedi poleg slavne urednice ameriške izdaje revije Vogue Anne Wintour. Marija je v enem izmed intervjujev priznala: "Ko sem razmišljala o svoji blagovni znamki Sugarpova, sem šla k Anni v pisarno in sva se pogovorili o moji viziji. Pomagala mi je s svojimi nasveti, saj je že dolgo časa v poslovno-modnem svetu in odlično je imeti njeno podporo."

Kot ena izmed najlepših žensk na svetu, po izboru številnih revij, ljubi drage kamne in modne dodatke. Zato ni čudno, da jo je k sebi zvabila ena izmed najbolj znanih draguljarskih hiš Tiffany. Marija tako tudi na teniških prvenstvih nosi njihove uhane. "Diamanti Tiffany se svetijo bolje kot ves drug nakit. V veselje mi je, da jih lahko nosim na igriščih, kot tudi zunaj njih."

Marija in njene dolge noge A predvsem moški svet na njej ljubi dolge svetle lase in njene dolge, dolge noge. Marija je kot 188 centimetrov visoka ženska ponosna lastnica enih izmed daljših nog v svetu šovbiznisa. A te dolge noge zelo rada podaljša še z ekstremno visokimi petami.

Zaroka s Slovencem Marija je bila nekaj časa povezana tudi s Slovenijo. Od leta 2009 do marca 2012 je njeno srce bilo za slovenskega košarkarja Saša Vujačića, ki je tako kot Marija kariero gradil v ZDA. Nekaj časa se je celo govorilo, da pričakujeta naraščaj in da se Marija poslavlja s teniških igrišč. Marca 2012 je bilo njune zveze konec, v veliki meri tudi zato, ker je Saša podpisal pogodbo za turški košarkarski klub in so bile fizične razdalje prevelike. Od konca leta 2012 pa je v zvezi z obetavnim mladim bolgarskim tenisačem Grigorjem Dimitrovom, zvezo sta potrdila leta 2013 v Madridu na teniškem prvenstvu.

Ne spreglejte