SiolNET. Trendi Moda
1,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dizajnerske torbice so morda boljša naložba kot nepremičnine

1,25

termometer

Chanel, torbica
Foto: Getty Images

Rezultati raziskave nakazujejo na to, da je vredno vlagati v dizajnerske torbice, saj njihova vrednost raste v nebo.

Trendi Najdražja torbica, ki so jo kdajkoli prodali

Rezultati študije, ki so jo pri Baghunter.com izvedli junija letos, kažejo, da vrednost dizajnerskih torbic, natančneje Chanelovih, iz leta v leto pridno raste. Če ste recimo leta 2010 kupili Chanelovo torbico, je lahko njena vrednost danes večja tudi za 70 odstotkov.

Omenjena spletna stran, ki se ukvarja s prodajo dizajnerskih torbic iz druge roke, se je temeljito poglobila v evolucijo Chanelove večne klasike, torbice 2.55, ki jo je legendarna Coco Chanel ustvarila leta 1955.

Chanel, torbica Foto: Getty Images

Takrat je stala 220 ameriških dolarjev (današnjih 1.950 dolarjev oz. 1.830 evrov), leta 2010 je bilo zanjo treba odšteti že 2.850 dolarjev (današnjih 3.120 ali 2.930 evrov), danes, leta 2016, pa celo 4.900 dolarjev (približno 4.600 evrov). Za bliskovito rast je kriva tudi inflacija, a v zadnjih letih je cena torbice samo rasla, nikoli padala.

Ideja za nakup drage dizajnerske torbice torej sploh ni slaba, celo nasprotno. Ko in če se boste odločili za nakup, se tega lotite v trgovini ali pri preverjenem spletnem prodajalcu, najbolje seveda pri znamki sami.

Chanel, torbica Foto: Getty Images

Trendi Marjeta Grošelj: Torbica je postala več kot le modni dodatek

In ko enkrat postanete lastnica dizajnerske torbice, z njo ravnajte skrbno in previdno. Nekaj koristnih nasvetov boste našli v članku Preprost način, kako podaljšati življenje svoji najljubši usnjeni torbici.

Kako ločiti ponaredek od originala:

Trendi Kako na spletu prepoznati ponarejeno torbico

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin