Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2013,
12.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

lasje nega las

Četrtek, 10. 10. 2013, 12.15

8 let

Deset napak, ki uničujejo lase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Znana frizerja slavnih osebnosti Ted Gibson in Kim Kimble sta naredila seznam napak, ki uničujejo lase in ki se jim lahko izognete, če si želite, da bodo vaši lasje zdravi in sijoči.

1. Konjski rep je idealna rešitev, ko potrebujete frizuro in nimate opranih las ali pa morda samo volje, da bi si naredili drugačno. Vendar prepogosto nošenje čopa ni priporočljivo, ker so lasje preveč napeti, zato začnejo izpadati in se lomiti.

2. Uporabljajte svilene prevleke na blazini, na kateri spite, saj te najmanj poškodujejo lase med spanjem. 3. Redno (najmanj na dva meseca) strižite konice svojih las, da se ne razcepijo in da lasje ostanejo zdravi. To počnite tudi, ko si puščate daljše lase, in ne preskakujte striženj, ker vam je škoda dolžine enega centimetra.

4. Pravilna uporaba sušilca za lase narekuje, da sušilec držite dovolj stran od las, da se ne začnejo smoditi (to boste ugotovili po neprijetnem vonju po zažganem), vendar pa dovolj blizu, da do njih prispe topel zrak, ki ga prej preverite na koži. Če vas peče, zmanjšajte moč sušilnika oziroma ga oddaljite od las.

5. Balzam za lase se nanaša na lasne konice, ne na vrh lasišča, od koder ga je zelo težko sprati in masti lase. Če ga nanašate po vsej glavi, naj bo to v majhni količini, ki jo morate takoj po nanosu temeljito izprati.

6. Brisača ni namenjena sušenju las, pravzaprav lahko grobo ožemanje z brisačo lase poškoduje. Mehko bombažno brisačo, ki dobro vpija vodo, si le ovijte okoli mokrih las in pustite nekaj minut, da opravi svoje delo, nato pa nadaljujte s sušilcem.

7. Nikoli ne uporabljajte likalnika za lase na vlažnih laseh, saj tvegate poškodovane lase. Lasje morajo biti vedno popolnoma suhi.

8. Če imate težave s suhimi, naelektrenimi lasmi, preverite, ali je v izdelku, ki ga uporabljate, morda alkohol, ki izsušuje lasišče.

9. Mokre lase razčesavajte, potem ko ste nanje nanesli balzam, tako bo šlo lažje in hitreje, pa še las ne boste poškodovali. Balzam takoj po razčesavanju dobro izperite.

10. Las ni priporočljivo prati vsak dan, saj tako z njih sperete naravna olja, ki jih ščitijo. Če ne gre drugače, uporabljajte suhi šampon, sicer pa naj med umivanjem mine vsaj en dan, bolje dva ali tri.

Ne spreglejte