Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
27. 3. 2017,
15.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

prepoved letalska družba letalo pajkice

Ponedeljek, 27. 3. 2017, 15.49

6 let, 6 mesecev

Dekletoma prepovedali vstop v letalo, ker sta nosili pajkice

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
pajkice | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Na ameriško letalsko družbo United Airlines se je vsul val kritik, ko je dvema najstnicama prepovedala vkrcanje na letalo, ker sta nosili pajkice.

Dekleti sta bili na poti iz Denverja v Minneapolis, ko so ju pred vkrcanjem zavrnili, češ da nista primerno oblečeni. Z enakim razlogom so vstop na letalo prepovedali še tretjemu dekletu, a si je nato nadelo obleko in je lahko nadaljevalo pot.

Dogodek bi sicer minil neopazno, če ne bi pritegnil pozornosti Shannon Watts, ki je opazovala obravnavo deklet in zgražanje izrazila na svojem profilu na Twitterju. Dodala je, da je letalsko osebje očeta deklic medtem mirno spustilo na letalo, čeprav je nosil kratke hlače. Hitro so sledili komentarji drugih uporabnikov in njihove izkušnje z isto letalsko družbo.

"Ravnanje Uniteda proti pajkicam je nekaj, kar bi pričakoval od talibanov in ne od ene večjih zahodnih letalskih družb," se je glasil tvit enega od uporabnikov, medtem ko je neka uporabnica stopila v bran družbi in dejala, da jo je oče, ki je zaposlen pri isti družbi, od nekdaj učil, da se je za potovanje z letalom treba primerno obleči. Uporabnik Josh'n je Shannon odgovoril, da očitno ne ve, kaj veleva politika oblačenja na letalu. "Izobrazi se, namesto da izpadeš kot trapa."

 

Mnogi pa so se strinjali z njo, še posebej ker so očeta v kratkih hlačah spustili na letalo, deklic v pajkicah pa ne. "Dvojna merila, ki ne bi smela obstajati," se je glasil eden od tvitov. Največ zgražanja pa je šlo na račun tega, da je ena od deklic stara le deset let, pri čemer se sprašujejo, kako formalno bi morala biti oblečena.

Družba pojasnila zavrnitev pajkic

United Airlines je skušal pojasniti situacijo z razlago, da sta dekleti potovali s člansko izkaznico za prijatelje in svojce zaposlenih pri družbi, kar jim omogoča brezplačne oz. ugodnejše vozovnice. Ker se jih dojema kot predstavnike družbe, za njih veljajo določena pravila oblačenja, ki za preostale potnike seveda ne veljajo. "Vaše pajkice so pri nas dobrodošle," so dejali.

Vendar niso prepričali vseh. Uporabniki Twitterja so še naprej objavljali kritične in občasno šaljive komentarje, piše britanski BBC. "Pajkice so delovna obleka za desetletnice. Njihovo delo je, da so otroci," je tvitnila ameriška igralka Patricia Arquette.

Manekenka Chrissy Teigen pa je pripomnila, da je letela z letalsko družbo United tudi že brez hlač – le z majico, ki je delovala kot obleka. "Prihodnjič bom imela oblečene le kavbojke in šal," je dodala.

Ne spreglejte