Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 7. 2015,
14.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

lepota ličila barva las

Petek, 31. 7. 2015, 14.49

8 let

Ali rdečelaskam res ne pristajajo nobena ličila?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pisala nam je bralka, ki si je lase pred kratkim prebarvala na oranžno, zdaj pa ne ve, kakšna ličila bi pristajala njeni novi barvi las.

"Prosim, pomagajte mi glede stila ličenja, ker sem trenutno čisto izgubljena. Skoraj vse življenje sem bila svetlolaska, zdaj pa sem si lase pobarvala na oranžno. Imam modre oči in zdi se mi, kot da mi razen črne maskare nič ne pristaja," nam je svojo lepotno zagato opisala bralka Valentina.

Če so lasje živahne barve, naj bodo ličila umirjena

Vizažistka Petra Fröhlich pravi, da povsem razume njeno zadrego. "Rdeči toni las so malce zahtevnejši, ko gre za pravilno izbiro mejkapa, ki rdečelaskam najbolj pristaja," pojasnjuje. Kakšna ličila naj torej izberejo rdeče- oziroma oranžnolaske? "Oranžna barva las je zelo živahna, zato je bolje, da mejkap ostane v bolj nevtralnih tonih. To pa še ne pomeni, da uporabljajte samo maskaro. Lahko izbirate senčila za oči v bež, medenih, kostanjevih, zlatih, sivo-rjavih, toplo rjavih in nežno breskvinih odtenkih," predlaga.

Pri črtalih za oči rdečelaske izbirajte od rjave do temnorjave barve, izogibajte se črne, ker bi delovala pretežko. "Te barve so idealne, če imate modre oči, saj jih bodo poudarile," pojasnjuje Petra Fröhlich.

Izogibajte se rožnatim odtenkom Kaj pa izbira pudra in barve za lica ter ustnice? "Oranžnim lasem najbolj pristajajo topli, rumenkasti toni pudra, saj se rožnati podton pudra hitro lahko 'tepe' z barvo las. Rdečilo za lica je najbolj primerno v breskvinem odtenku, ustnice pa naličite v oranžnem, mesnatem, kožnem, bež, mareličnem in toplem rjavem odtenku."

Petra Fröhlich dodaja, da sicer velja pravilo, da se dekleta z oranžnimi lasmi izogibate rožnati in rdeči barvi ustnic, a nad njimi ni treba takoj obupati: "Včasih lahko ženski z oranžnimi lasmi zelo pristaja tudi kakšen rožnat odtenek bleščila ali šminke, tako da je vredno poskusiti."

Nismo pozabili niti na blondinke in temnolaske

Blondinke: Na očeh in licih uporabite nežno rožnato ali odtenek breskve, na ustnicah pa lahko rožnato ali celo rdečo šminko. Blondinke so videti dobro tudi z vsemi odtenki oranžne in rožnate ter v kožnih odtenkih na ustnicah. Za večer si lahko omislite tudi senčila v sivkastih odtenkih, saj delujejo še posebej laskavo, sploh v kombinaciji z modrimi očmi.

Rjavolaske in črnolaske: Temnolaske si lahko privoščijo največ barve na obrazu. Pristaja jim vse od nevtralnih in rjavih, zlatih odtenkov, pa do vijoličaste, barve jajčevca, črne, sive, sivo-rjave, barve mahagonija in opečnate. Na licih jim najbolj pristajajo rožnata in topla rožnata, na ustnicah pa še češnjevo rdeča, koralna in odtenek breskve. Črnolaskam na ustnicah še posebej pristajajo čokoladni, temnordeči in vsi rdeči odtenki.

Ne spreglejte