Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
9.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča L'Occitane

Foto: L'Occitane

Natisni članek

L'Occitane nega kože advertorial

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 9.33

2 meseca, 1 teden

Ali je vaša večerna nega obraza res učinkovita?

Vsebino omogoča L'Occitane

Foto: L'Occitane

L'Occitane | Kako je videti popolnoma spočita koža? Je napeta, mehka, sijoča in spočita. Videti je, kot bi ji privoščili krepčilni spanec.

Kako je videti popolnoma spočita koža? Je napeta, mehka, sijoča in spočita. Videti je, kot bi ji privoščili krepčilni spanec.

Kakovostni kozmetični izdelki poskrbijo, da koža temeljito izkoristi vse blagodejne učinke naravnih aktivnih sestavin. Čas je, da v svoj vsakodnevni lepotni ritual vpeljemo inovativne izdelke, ki krepijo kožo.

Ko smo pod stresom, izčrpani in kar malce oslabeli zaradi stalnih obremenitev, se to pozna tudi na naši koži. Pusta, bledo siva koža, podočnjaki in zabuhle oči so znaki, ki opozarjajo na to, da koža potrebuje poseben negovalni režim.

Pogled na kožo razkrije več, kot bi si želeli. Sijoča, rožnata polt je znak, da se znamo poslušati in da smo izbrali pravi življenjski slog – dovolj spanja, gibanja, primerna prehrana in dovolj vode, predvsem pa veliko veselih trenutkov. Ko osvojimo ta 'higienski minimum' dobrega počutja, smo lahko prepričani, da bomo žareli tudi na zunaj.

Žal je naša koža dovzetna tudi za posledice sodobnega stresnega načina življenja in onesnaženega okolja. Zato težko rečemo, kdaj nam sporoča, da je ob devetih zvečer že čas za odhod v posteljo, kdaj pa si želi bolj "globalnih" sprememb, na katere neposredno nimamo velikega vpliva.

Nega, ki poveže zunanjo lepoto in notranji mir

Kaj je to holistična lepota? Ženske pri celoviti pomlajevalni negi kože zahtevajo več kot zgolj klinično dokazane rezultate. Poznati hočejo kakovost in izvor sestavin, način njihove obdelave, pridelovalce in delovanje na kožo. Veliko vlogo ima tudi embalaža, ki mora biti izdelana na trajnosten način, pomembne pa so tudi senzorične lastnosti – teksture in dišave. | Foto: Kaj je to holistična lepota? Ženske pri celoviti pomlajevalni negi kože zahtevajo več kot zgolj klinično dokazane rezultate. Poznati hočejo kakovost in izvor sestavin, način njihove obdelave, pridelovalce in delovanje na kožo. Veliko vlogo ima tudi embalaža, ki mora biti izdelana na trajnosten način, pomembne pa so tudi senzorične lastnosti – teksture in dišave.

V svoj vsakodnevni negovalni režim zato poleg čim več gibanja v naravi vpeljimo tudi napredne izdelke za nego kože, ki nam pomagajo povezati zunanjo lepoto in notranji mir. Takšno ravnovesje bo kar zasijalo na naši koži.

Med kozmetičnimi izdelki, ki podpirajo naravne procese v koži in njeno mikrofloro, so spodbujevalci, t. i. boosterji. Ti inovativni izdelki krepijo naravne obnovitvene procese v koži in spoštujejo njeno površinsko ravnovesje.

Delujejo tako, da utrjujejo naravno pregrado, ki kožo obvaruje pred izgubo vlage. Zdrava in sijoča koža je predvsem močna koža. Ker pa je nemogoče za vedno ostati mlad, je treba iskati nego, ki bo koži vračala naravno obnavljalno moč. Mogoče smo celo našli neustrašno konkurenco vsakodnevni uporabi ličil.

Razlika med boosterji in serumi

L'Occitane | Foto: Boosterji so sprožili nov trend v negi kože. Ne smemo jih zamenjevati s serumi, ki imajo drugo vlogo pri skrbi za kožo. Boosterji izboljšujejo celovito stanje kože in okrepijo delovanje drugih proizvodov, serume pa uporabljamo za točno določeno težavo.

Boosterji imajo večjo koncentracijo aktivnih sestavin in utrjujejo naravno pregrado, kar kožo obvaruje pred izgubo vlage in poveča njeno odpornost, medtem ko serumi delujejo na npr. pigmentacijo, rdečico ali prevelike pore.

Kdaj je pravi trenutek za booster?

loccitane | Foto:

Booster za nočno nego obraza Immortelle Reset uporabljamo zvečer, ker koža ponoči ni več izpostavljena škodljivim vplivom iz okolja (UV-žarki, smog, cigaretni dim itd.), zato ni več v obrambnem položaju, ampak v fazi, ko lahko sprejema obnavljalno nego.

Ponoči nove celice zamenjajo stare, plasti kože se obnovijo. V obdobju med 23. in 6. uro zjutraj poteka tudi najbolj intenzivna obnova DNK. Od 6. ure zjutraj naprej pa je izpostavljenost zunanjim škodljivim dejavnikom spet visoka, zato takrat posežemo po zaščitnih izdelkih.

Razkošni večerni ritual: nega po korakih

loccitane | Foto:

Skrb za kožo je obvezen del vsakodnevnega lepotnega rituala. Zvečer ji privoščimo še več razvajanja, saj se koža čez dan neutrudno ščiti pred prostimi radikali, ki izvirajo iz smoga, onesnaženja in UV-žarkov, zato ji moramo ob koncu dneva omogočiti intenzivno obnavljanje in počitek. Vendar je pri tem pomemben vrstni red, saj je učinkovitost vsakega koraka odvisna od tistega prej.

#1 Čiščenje

Zvečer si pred spanjem temeljito očistimo kožo, tudi če ne uporabljamo ličil. Za čiščenje uporabljamo odstranjevalce ličil, gele za čiščenje in tonike.

#2 Nočna nega

Čiščenju sledi  loccitane | Foto: nega. Na kožo nanesemo nekaj kapljic L'Occitanovega Boosterja za nočno nego obraza Immortelle Reset, ki poskrbi za intenzivno poživljajočo nego in kožo temeljito pripravi na ciljno nego s serumom.

Booster nanesemo na kožo obraza in vratu, še posebej pozorni bodimo na akupresurne točke na obrazu (sence, brada, tretje oko).

 

kupi zdaj | Foto:

 

Kaj se ponoči dogaja s kožo?

Ponoči se zelo intenzivno izloča rastni hormon, ki pri odraslih vpliva na elastičnost kože in obnavljanje tkiva. Obnavljanje kože je ponoči dvakrat intenzivnejše kot podnevi, nastaja več kolagena, elastina in keratinocitov. Prepustnost kože je večja, zato se aktivne sestavine iz izdelka bolje vpijejo vanjo.

#3 Ciljna nega

Po boosterju uporabimo izdelke za nego okrog oči in serume.

#4 Zaščita

Po ciljni negi uporabimo izdelke za zaščito, torej kreme in/ali olja. Delovanje krem, serumov in olj je manj učinkovito, če jih koža ni sposobna sprejemati. Zato so tukaj boosterji, ki kožo pripravijo, da sestavine iz zaščitnih izdelkov prodrejo globlje v kožo.

Sestavine, ki obrnejo tok časa

L'Occitanov Booster za nočno nego obraza Immortelle Reset vsebuje trojico izjemno učinkovitih aktivnih sestavin naravnega izvora, ki pomaga koži, da se znova počuti kot nova. 

majaron loccitane | Foto: Izvleček iz majarona: prebudi gene, ki vplivajo na usnjico in pripravi kožo na naslednje negovalne izdelke. Majaron pomaga resetirati kožo, ki je vsak dan izpostavljena škodljivim zunanjim vplivom

 

brazilska kreša loccitane | Foto: Izvleček iz brazilske kreše (acmella oleracea): sprosti obrazne mišice in zgladi gubice. Brazilsko krešo cenijo zaradi učinka, ki spominja na botoks.

 

suocvetka immortelle loccitane | Foto: Eterično olje suhocvetnice  (immortelle): deluje antioksidativno in obnavlja hidrolipidni plašč, zato je koža videti bolj mladostna in bolj sveža.

Zaradi kombinacije vseh učinkovin je L'Occitanov booster pravi virtuoz, ki upočasni znake staranja. Z lahkoto opravi s posledicami, ki jih vsakodnevno utrpi koža. Kot bi vsak večer elegantno pritisnila na gumb za resetiranje.

Skupaj v zlatih kapsulah

loccitane | Foto:

V eni steklenički L’Occitanovega Boosterja za nočno nego obraza Immortelle Reset je kar 3.300 zlatih mehurčkov z eteričnim oljem suhocvetnice. Te kapsule in serum, obogaten z izvlečkoma iz majarona in brazilske kreše, ustvarita posebno dvojno teksturo, ki se hitro vpije v kožo in jo pripravi na nov dan.

Booster Immortelle Reset lahko vključimo v katerikoli negovalni ritual, saj gre za edinstveno formulo, ki je primerna za vse starosti, vse letne čase in vse tipe kože. Njegova največja prednost je, da poveča delovanje drugih negovalnih izdelkov.

Booster za nočno nego obraza Immortelle je že na voljo v trgovinah L'Occitane in spletni trgovini www.loccitane.si.

Ne spreglejte