Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 10. 2015,
15.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

monokomedija Perica Jerković

Sreda, 7. 10. 2015, 15.22

6 let, 7 mesecev

Zgodovina selfi butla nasmejala do solz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Naslednji ponovitvi bosta 9. 10. 2015 in 18. 10. 2015.

Siti Teater BTC je 1. 10. gostil premiero nove monokomedije Perice Jerkovića, ki ponuja zabavni sprehod skozi zgodovino človeškega (samo)upodabljanja, ki ga ljubitelji smeha, umetnosti (in selfiejev) preprosto ne smete zamuditi! Živimo v dobi spletnih omrežij in selfiejev. Naša internetna podoba se včasih zdi pomembnejša od resnične. Postali smo nova človeška vrsta – Homo Selfiens. Toda ali ne segajo korenine selfeija že v jamske čase? Predstava, ki zabavno in ravno prav kritično obravnava prastaro človeško potrebo po samoupodabljanu, od odtisov dlani v jamah do selfiejev oz. z besedami Perice: "Magičnega trenutka, ko se v eni osebi srečata slab fotograf in podpovprečen model," je komični poklon umetnostni zgodovini, v katerem se miti, bizarne zgodbe, ruske zmenkarije, vrhunska umetnost, filozofsko zmedeni Klemen Slakonja in še marsikaj stopijo v zabavni interpretaciji enega naših najboljših komikov.

Perica v Zgodovini selfi butla (scenarij je spisal z Markom Kumrom - Murčem, pri režiji pa jima je pomagal Uroš Fürst) navdušuje s svojim filigransko dodelanim nastopom, s katerim je že osvojil regionalno stand-up sceno. Tokrat se tako vsebinsko kot izvedbeno – oder si deli z nič manj zabavnim štirimetrskim telefonom, s katerim se sprehaja skozi čas in prostor – podaja globlje v gledališče.

Na premieri smo pričakovano opazili cel kup mojstrov in ljubiteljev smeha, kot so Lucija Ćirović, Anamarija Mitić, Vid Valič, Mirza Tvrtković, Jure Karas, Tadej Toš, Boštjan Gorenc - Pižama, Anže Tomić (Apparatus), Žan Papič, Mladen Pahović, radijski voditelj Boštjan Klun, tandem FB Acrobatics, Uroš Fürst in Andrej Težak - Tešky, dogodek pa so pospremile tudi vse štiri nacionalne televizije.

In še najpomembnejši podatek za vse, ki iščete Homo Selfiensa v sebi: naslednje predstave Zgodovine selfi butla bodo na sporedu Siti teatra BTC, 9. in 18. oktobra. VSTOPNICE

Kupite jih na www.sititeater.si.

Lokacija: SiTi Teater BTC Datum: 9. 10. 2015, 18. 10. 2015 Ura: 20.00

Ne spreglejte