Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2013,
8.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

papež

Torek, 26. 2. 2013, 8.56

8 let

Založniki ponovno izdajajo papeževa dela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Papeževa napoved, da bo odstopil, je močno povečala prodajo njegovih knjig in knjig o njem. Zaradi velikega povpraševanja so založniki naročili več ponatisov.

Založbi Ignatius Press in Image Books sta tako napovedali ponatise njegovih knjig, največje povpraševanje pa naj bi bilo po njegovi trilogiji o Jezusu. Carie Freimuth iz založbe Image Books, ki spada pod okrilje Random House, je za Publishers Weekly povedala, da so se najbolj dvignile prodajne številke zadnjega dela trilogije o Jezusu, Jezusovo otroštvo, ki je izšla lani in katere prodaja se je povečala za 200 odstotkov, odkar je papež napovedal odstop. Ponovno bo izšla tudi trda vezava prve knjige iz trilogije, Od krsta v Jordanu do spremenitve na gori iz leta 2007.

Anthony Ryan iz Ignatius Press je povedal, da so porast zanimanja takoj po napovedi odstopa zaznali tudi na njihovi spletni strani, v trgovinah in na Amazonu, vendar pa kot specializirana katoliška založba kar 70 odstotkov knjig prodajo v katoliških trgovinah, župnijah, šolah in na dogodkih, ki jih podjetje Nielsen, ki pripravlja prodajne številke, ne spremlja.

Založba Ignatius je izdala več kot 75 knjig o papežu ali knjig, ki jih je napisal papež Benedikt XVI, tudi trilogijo o Jezusu; drugo knjigo v trdi vezavi so na primer prodali v 110 tisoč izvodih, prva knjiga pa je razprodana in trenutno čakajo na ponatis. Po papeževi napovedi so pri Ignatius Books sicer na spletni strani takoj ponudili popust na vse knjige, povezane s papežem, tudi na knjigo Luč sveta iz leta 2010, ki je zapis intervjuja, ki ga je s papežem opravil nemški novinar Peter Seewald, prodajna uspešnica pa je postala tudi knjiga papeževega brata Georga Ratzingerja Moj brat, papež.

Carie Freimuth je še dodala, da načrtujejo ponatis knjige Papež, ki je odstopil Jona Sweeneyja, ki govori o papežu Celestinu, zadnjem papežu, ki je odstopil.

Ne spreglejte