SiolNET. Trendi Kultura
4,18

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Zala Đurić Ribič je z družino in prijatelji proslavila izid pesniške zbirke

4,18

termometer

Zala Đurić Ribič
Foto: Saša Despot, Mediaspeed

V torek zvečer je mlada Zala Đurić Ribič pred množico znancev, prijateljev, občudovalcev in družinskih članov zrecitirala nekaj pesmi iz svoje pesniške zbirke Zbrka.

Na izid Zbrke je Zala opozorila že poleti, kasneje pa ni mogla skrivati zadovoljstva ob kritiki priznanega pisatelja Borisa A. Novaka, ki je potrdil, da Zala zna.

"Boris A. Novak je napisal recenzijo, jaz pa sem zajokala od sreče. Začutila sem notranji mir. Sicer nikoli ne potrebujem potrditve drugih ljudi, trudim se srečo najti v sebi in biti samozadostna, ampak ko ti Boris A. Novak reče kolegica, to vseeno vpliva na dobro počutje," nam je zaupala v intervjuju avgusta letos.

Zala je pesmi recitirala v svojem slogu: bosih nog.
1 / 14 Zala je pesmi recitirala v svojem slogu: bosih nog.
2 / 14 Prostor je bil napolnjen z baloni, ki so nosili ročno napisane Zaline pesmi.
3 / 14
4 / 14 Z mamo Tanjo
5 / 14
6 / 14 Množica, ki je prišla podpret Zalo.
7 / 14
8 / 14 Z oblikovalko Petro Kraus, ki oblači Tanjo in Zalo.
9 / 14 Zalina Zbrka
10 / 14
11 / 14
12 / 14
13 / 14
14 / 14

[video: 61303 / ]

"Vsak dan nam nekaj ušpiči"

Zbrka je na prodaj že nekaj časa, Zala pa si je sinoči vzela čas, da jo je še uradno predstavila, podpisala izvode, zrecitirala nekaj pesmi ter zapela s starši Tanjo Ribič in Brankom Đurićem.

"Kar ne morem verjeti, vsak dan nam nekaj ušpiči, da smo tako šokirani," nam je zaupala Tanja. "Neizmerno sem ponosna in sploh ne vem, kje je njen konec, saj se ničesar ne boji. Ni bila vedno tako samozavestna, imela je ogromno preprek in različnih težav, a to jo je tako okrepilo, da je dobila nekakšna krila."

Družinski trio: Zala, Tanja in Đuro. Družinski trio: Zala, Tanja in Đuro. Foto: Saša Despot, Mediaspeed

[video: 61304 / ]

Tudi oče Đuro je vsakič znova pozitivno presenečen nad hčerko. "Najbolj sem ponosen na to, da je tako samostojno dekle. Vem, da ni preprosto biti najina hči, vem, s čim se spopada. Nama in drugim hoče dokazati, da je samosvoja. S to zbirko je tudi naju presenetila, sam sem pesmi prebral šele, ko je spisala celo zbirko. Zelo sem ponosen nanjo in vidim, da je dobra pesnica."

Množica, ki je prišla podpret Zalo. Množica, ki je prišla podpret Zalo. Foto: Saša Despot, Mediaspeed

Z enim od svojih oboževalcev - Jernejem Kuntnerjem. Z enim od svojih oboževalcev - Jernejem Kuntnerjem. Foto: Saša Despot, Mediaspeed

Pohvale tudi z igralskega konca

Med množico ljudi, ki so prišli podpret Zalo, smo opazili tudi igralca in režiserja Jerneja Kuntnerja. Tudi on je navdušen nad Zalino pesniško žilico in jo spodbuja, naj sledi sama sebi.

"Celotno Zbrko imam prvič v roki, a sem bil tako privilegiran, če se lahko tako izrazim, da mi je punčka, deklica, dekle, ženska že junija preventivno v test poslala deset pesmi. To si štejem v čast in res so lepe pesmi. Ne samo lepe, tudi dobre. Odgovoril sem ji, da je to, kar dela, iz srca ter da naj posluša srce in dušo še naprej."

Med podpisovanjem Zbrke ... Med podpisovanjem Zbrke ... Foto: Saša Despot, Mediaspeed

Vzhičena Zala je bila vesela takšne podpore, za obraze, ki jih je videla sinoči, pa pravi, da so sami domači. "Počutila sem se kot doma (smeh, op. p.). Presrečna sem, ko lahko svojo umetnost delim z ljudmi, sploh s takšnimi, ki so bili tukaj nocoj."

Save

Komentarji

8

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • delfintara / 14.12.2016. ob 18:47 +5 - 1

  A se zavedate koliko "pesniških zbirk" mladih nadarjenih ostaja za vedno v predalu, ogromno verjetno boljših kot njena, ker nimajo oglaševanja na Siolu, kot hčerka Tanje in Đura, tukaj pa reklamirate to še že pol leta prej, kot nek izjemen kulturni dogodek

  +5 - 1
 • khnknk@gmail.com / 14.12.2016. ob 14:59 +4 - 1

  Odurno.

  +4 - 1
 • stanly / 15.12.2016. ob 09:00 +2 0

  vsak mladostnik, ki je iz svoje potrebe napisal kakšno pesem in teh je najbrž pri nas kar veliko, pa res še ni kakšen velik pesnik, ki bi ga bilo potrebno ne vem kako zato častiti...

  +2 0
delitve: 89
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin