SiolNET. Trendi Kultura
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski ustvarjalci zbrali več kot 6.600 evrov za pomoč beguncem

2

termometer

 | Foto:
Obiskovalci prodajne razstave del domačih vizualnih ustvarjalcev so sinoči v Mestni galeriji razgrabili dela. Ob koncu večera so organizatorji zbrali več kot 6.600 evrov za pomoč beguncem.

Okoli 80 slovenskih vizualnih ustvarjalcev – grafičnih oblikovalcev, ilustratorjev, slikarjev in drugih – je podarilo svoja dela za prodajno razstavo, katere izkupiček je bil namenjen Slovenski filantropiji za pomoč beguncem.

Prodaja del je potekala v pritličju Mestne galerije Ljubljana, obiskovalci pa so dela dobesedno razgrabili. Ob 18. uri, ko so organizatorji začeli sprejemati donacije v zameno za izbrane izdelke, se je pred pultom že vila vrsta ljubiteljev domače umetnosti.

Domači ustvarjalci so za dobrodelni namen poklonili raznolika dela: od plakatov, knjig, beležk, zvezkov do zinov, grafik, reprodukcij, na policah pa je bilo tudi veliko originalov.

Izdelki so imeli različno izklicno ceno – od pet do 50 evrov –, kupci pa so po lastni presoji ali po barantanju z drugimi interesenti lahko prispevali tudi več.

Ob koncu večera, ko sta pobudnika akcije, oblikovalca Teja Kleč in Ajdin Bašić, zaprla vrata galerije, je ostalo le še nekaj izdelkov.

Pa izkupiček? Zbrali so natančno 6.671,4 evra.

Zaradi velikega zanimanja tako ustvarjalcev kot kupcev se že pojavljajo ideje o (morda spletnem) nadaljevanju pobude.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin