Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 11. 2014,
15.01

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

knjižni sejem Ljubljana

Sreda, 26. 11. 2014, 15.01

7 let, 11 mesecev

Pet razlogov, zakaj obiskati letošnji knjižni sejem (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
30. slovenski knjižni sejem je odprl vrata za obiskovalce, radovedneže in ljubitelje knjig, ki bodo lahko izbirali med ponudbo kar stotih razstavljavcev in se udeležili katerega od 220 dogodkov.

Do nedelje, 30. novembra, bodo lahko ljubitelji knjig uživali v naborih knjig slovenskih in tujih založb, ki bodo na voljo po sejemskih cenah, in se udeležili številnih dogodkov. Sejem bo vsak dan odprt do 20. ure, v petek pa ga bo mogoče obiskati do 22. ure.

Letos se bo na knjižnem sejmu predstavilo 100 razstavljavcev, potekalo pa bo tudi več kot 220 spremljevalnih dogodkov.

Sejemske cene knjig Marsikdo se na knjižni sejem odpravi zaradi sejemskih popustov in akcij, ki jih pripravijo nekatere založbe. Ker se bliža praznični čas obdarovanj, lahko na sejmu opravite tudi tovrstne nakupe. Pravijo, da je knjiga eno najlepših daril.

Pisateljski oder Društvo slovenskih pisateljev je tudi letos pripravilo pester pogovorni program z uglednimi literarnimi in drugimi gosti. Program je razdeljen v več vsebinskih sklopov: Program za otroke in mlade, Iz sveta, Gostje na pisateljskem odru, Odtenki – predstavitev sodobne indijske literature, Literarne slaščice, Iz knjige raste; v Pisateljski sobi pa se bo z Brino Svit, Vladom Žabotom, Mojco Kumerdej in Majo Vidmar pogovarjala Barbara Simoniti.

Gastronomski Kulinartfest Novost jubilejnega knjižnega sejma je Kulinartfest, prostor, kjer bodo predstavljene izključno kuharske knjige in knjige s kulinarično vsebino. Namen pobude je za pet dni združiti kulturo in kuhinjo ter predstaviti novosti, posebnosti in najzanimivejše protagoniste naše kulinarike. Manjkal ne bo niti kuharski pult za prikaz nekaterih receptov.

Razstava o Kekcu Osrednja razstava letošnjega knjižnega sejma je posvečena Kekcu in 130. obletnici rojstva njegovega očeta Josipa Vandota (1884–1944). Na razstavnih panojih je predstavljeno pisateljevo življenje in delo, razstavljeni pa so tudi pisateljev portret, Kekčev kip, originalna oprema zadnjega srenjskega pastirja v Kranjski Gori ter priznanje tekmovalcev bralne značke iz vse Slovenije, ki so Vandotovega Kekca nad samotnim breznom leta 1968 izbrali za najboljšo knjigo leta.

Spremljevalni dogodki Med številnimi drugimi spremljevalnimi dogodki naj omenimo Založniško akademijo, kjer se bodo posvetili tudi bralni kulturi in nakupovanju knjig v Sloveniji. Stalnica ostajajo Forum za obiskovalce, Debatne kavarne in Šolski knjigosled.

Prvič so na slovenskem knjižnem sejmu prisotne tudi tuje založbe, prvič pa bodo podelili tudi veliko nagrado sejma za knjigo leta.

Utrinki s knjižnega sejma skozi objektiv fotografinje Ane Kovač:

Ne spreglejte