SiolNET. Trendi Kultura
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na fotografski razstavi bodo zasijali obrazi Ljubljane

0,08

termometer

Akrobata Blaž Stanič in Filip Kržišnik
Foto: Jan Pirnat

Obrežje Ljubljanice bodo jeseni popestrile fotografije ljudi, ki s svojim bivanjem, delom ali ustvarjanjem zaznamujejo utrip prestolnice. Prijave sprejemajo do 30. septembra.

Krakovski nasip v Ljubljani bo 19. oktobra za cel mesec polepšan z obrazi Ljubljane. Projekt 100 obrazov Ljubljane predstavlja sto edinstvenih posameznikov, družin in parov, ki s svojim bivanjem, delom ali ustvarjanjem zaznamujejo utrip prestolnice.


Najpogumnejši fotograf v zgodovini: za dober posnetek je umrl


Vsak od njih ima svojo osebno zgodbo, zakaj mu je Ljubljana pri srcu in zakaj ga navdihuje. Ob pripovedovanju zgodb na znamenitih mestnih lokacijah jih bo v objektiv ujela fotografinja Urška Košir.

Za sodelovanje v projektu se lahko do 30. septembra prijavijo vsi, ki imajo zanimive talente in navdihujoče zgodbe o Ljubljani. Izpolniti morajo spletni obrazec in v kratkem opisu pojasniti, na kakšen zanimiv način so povezani z Ljubljano in zakaj je zanje tako posebna. Izmed vseh prijavljenih se bosta v ožji izbor uvrstila dva posameznika oziroma posameznici, z najbolj fotogeničnim obrazom. Zmagovalca bodo na podlagi všečkov in komentarjev izbrali uporabniki Facebooka.

Namen projekta je promocija Ljubljane in promocija v akciji sodelujočih akterjev in partnerjev. "Skozi prepoznavne ljubljanske točke na slikah in na njih prikazano življenje izjemnih osebnosti bo razvidno, da v slovenskem glavnem mestu prebivajo talent, odprtost, srčnost, odličnost, spoštljivost, volja in neizmeren vir idej," so zapisali organizatorji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin