Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 3. 2017,
8.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

sejem

Sreda, 22. 3. 2017, 8.28

6 let, 6 mesecev

Ljubljana Mini Maker Faire

Oglasno sporočilo

Največji svetovni ''Show and Tell'' dogodek bo letos prvič potekal tudi na slovenskih tleh.

 | Foto:

Ljubljana Mini Maker Faire bo 13. maja v prostorih bivše Tobačne na enem mestu združil tehnologijo, raziskovalce in kulturo. V celodnevnem dogajanju bodo potekale delavnice za vse generacije, predavanja in predstavitve primerov dobre prakse; vse tisto, kar polni kreativni um in ga spodbuja k iskanju novega.

Kot ''Maker'' se ozačuje vse kreativne posameznike in skupine, v katerih se družijo z namenom raziskovanja in preizkušanja novih rešitev, snovanja edinstvenih produktov in njihovih umestitev v socialne modele za boljši jutri že danes.

Fotogalerija
1 / 10

Več kot 100 različnih predstavitev in aktivnosti bo navduševalo v sinergiji sveže sodobne tehnologije in močnih tradicionalnih obrti ob priložnosti spoznavanja ustvarjalcev in kreativnih podjetnikov. V številnih ponujenih aktivnostih pa se boste zvedavi in radovedni obiskovalci lahko preizkušali tekom cele sobote.

Organizatorji dogodka Zavod 404 – mladinski raziskovalno-tehnološki center s pridruženimi soorganizatorji pripravljajo obsežno predstavitev svojega delovanja – slovenske 'Maker' skupnosti. Med drugimi boste na dogodku spoznali tudi tuje ustvarjalce, predvsem pa bodo navduševali sodobni računalniško vodeni stroji, heckanje in robotika.

Dogodek bo dosegel najširšo promocijo praktičnega izobraževanja v sodobni tehnologiji, podprl domače obrtnike, predstavil umetniške projekte in skozi zabaven družabni dogodek približal ustvarjalne in tehnološke procese širši javnosti. Resnični razvoj se pojavi ob stičišču radovednosti, raziskovanja in kreativnosti, ki pletejo rdečo nit prihajajočega dogodka.

 | Foto:

Ljubljana Mini Maker Faire je primarno usmerjen k inovacijam in predstavitvi ustvarjalcev, ki raziskujejo nove pristope in tehnologije, vendar ni namenjen zgolj novitetam tehničnih področij. Predstavlja platformo inovacijam in eksperimentalnem delu celotnega spektra znanosti, inženirstva, umetnosti, družbe in rokodelstva.

Dogodek bo tesno združeval tri področja delovanja družbe: gospodarstvo, izobraževanje in kulturo. Mini maker Faire Ljubljane ne odpira zgolj slovenskih meja, temveč predstavlja okno vpogleda v delovanje posameznih sektorjev ter katalizira medsebojna sodelovanja in deljenje izkušenj tako na domačih kot na tujih tleh. Spodbuda k večji povezanosti je eden izmed ciljnih učinkov dogodka, zato se bodo na enem mestu predstavile tehnološke inovacije, sodobni umetnostni pristopi in nove izobraževalne metode s sodobnimi vsebinami.

 | Foto:

Želja organizatorjev je, da dogodek ustvari vzgon družbi in politiki pri kreiranju sprememb prek praktičnih, neposrednih vzorov. Njegov primarni namen pa je, da krepi radovednost, raziskovanje ter prost pretok idej, znanja in izkušenj.

Vstopnice
Mini Maker Faire Ljubljana bo za vse obiskovalce brezplačen, kljub vsemu pa boste za vstop na prizorišče potrebovali vstopnico.
ZAGOTOVITE SI VSTOPNICO

 

 

Ne spreglejte