Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 4. 2015,
15.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

razstava

Četrtek, 2. 4. 2015, 15.06

8 let

Ljubljana gosti razstavo, ki si jo je ogledalo že šest milijonov Zemljanov (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potujoča razstava, ki razkriva dediščino islamske civilizacije, se je na svoji poti okoli sveta za tri mesece ustavila v Ljubljani. Izbrali smo nekaj zanimivosti z interaktivne razstave.

S takšnimi in drugačnimi zanimivostmi, dejstvi in zgodbami obiskovalcem postreže razstava 1001 izum – odkritja zlate dobe islamske civilizacije, ki bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani na ogled do 2. julija.

Razstava poskuša obiskovalcu približati dediščino izumiteljev civilizacije, ki se je med 7. in 16. stoletjem razprostirala od Španije do Kitajske.

Šestim milijonom obiskovalcev se pridružujejo tudi Slovenci Večkrat nagrajena razstava (najboljša potujoča razstava leta 2011, prejemnica Googlove nagrade za znanost in tehnologijo 2010) je bila premierno postavljena leta 2010 v Muzeju znanosti v Londonu. V petih letih pa je prepotovala skoraj ves svet in privabila več kot 6 milijonov obiskovalcev v New Yorku, Los Angelesu, Washingtonu, Dohi, Abu Dabiju, Istanbulu, Kuala Lumpurju, Rotterdamu, Kuvajtu …

Interaktiven sprehod, poln izzivov in iger Bogata je s slikovnim gradivom in poljudnimi opisi, ki bodo blizu tako najmlajšim obiskovalcem kot tistim, ki o tematiki že kaj vedo. Sprehod po razstavi je interaktiven, saj razstava obiskovalca animira z različnimi igrami, nalogami in izzivi.

Sedem tematskih sklopov: od vsakdanjega življenja do odkrivanja vesolja Razstava je sestavljena iz sedmih sklopov, ki so po razstavnem prostoru razporejeni kot interaktivni otočki. K vsakemu nas vabi obraz z zaslona, ko si k ušesu prislonimo slušalko in pritisnemo na gumb, pa nam ta obraz začne pripovedovati zgodbo, ki je kot uvod v posamezno temo.

Ne spreglejte