SiolNET. Trendi Kultura
0,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Komedija zmešnjav, ki je navdušila svet, prihaja v Slovenijo

0,46

termometer

Predstava, ki gre narobe
Foto: Predstava, ki gre narobe

To jesen bo Slovenke in Slovence nasmejala Predstava, ki gre narobe - dobesedno.

Predstava, ki gre narobe (The Play That Goes Wrong), pod katero se podpisujejo Henry Lewis, Jonathan Sayer in Henry Shields, je svetovna uspešnica, ki je najprej navdušila londonski West End, nato newyorški Broadway, od takrat pa so jo v svojih različicah uprizorili že v več kot 20 državah po vsem svetu, od vrste evropskih držav do Brazilije, Nove Zelandije, Kitajske in Indije.

Večkrat nagrajena komedija je med drugim leta 2017 prejela tonyja za najboljši scenski dizajn in nagrado Laurence Olivier za najboljšo novo komedijo leta 2015.

Produkcija v slovenskem jeziku to jesen prihaja na oder Festivalne dvorane v Ljubljani, predstavo pa bo vodil priznani slovenski režiser, gledališki in filmski igralec ter scenarist Jure Ivanušič.

V predstavi se dramsko društvo Fakultete za strojništvo loti njihove največje in najzahtevnejše gledališke produkcije do zdaj: kriminalke v slogu znamenite kraljice kriminalk Agathe Christie z naslovom Umor v dvorcu Haversham. A predstava jim nikakor ne "steče". Zaporedje nepredvidljivih in noro zabavnih dogodkov hitro spreobrne dogajanje na odru iz slabega v katastrofalno. Vse gre namreč narobe - igralci uporabijo napačne rekvizite, če pa že uporabijo prave, jim ti razpadejo, scenski elementi se nikakor ne obnašajo tako, kot bi se morali, še kulise začnejo razpadati. V dveh urah neprestanega smeha občinstvo spremlja zasedbo, ki trmasto poskuša, ne glede na vse težave, čim bolj točno in resno izpeljati predstavo, čeprav jim omedli glavna igralka, se nekam izgubi scenarij, z zidu padejo vsi scenski elementi, igralci pa se  spotikajo ob vse in vsakogar (tudi lastno besedilo). Gre za klasičen skrivnostni umor, ki ga je treba razrešiti ... in skrivnost je, ali bo igralcem sploh uspelo pripeljati predstavo do konca.

Z vsemi težavami na odru se bo uspešno spopadlo osem slovenskih gledaliških igralcev: Mario Dragojevič, Dominik Vodopivec, Matej Zemljič, Robert Korošec, Luka Cimprič, Oskar Kranjc, Vesna Kuzmič in Klara Kastelec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin