Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
11.07

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 11.07

6 let, 8 mesecev

Kje je danes deklica s postaje ZOO?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izpoved berlinske najstnice v kultni knjigi iz perspektive odvisnice od drog iz začetka 70-ih - Mi, otroci s postaje ZOO - je dobila nadaljevanje v izpovedi Jaz, Christiane F, kljub vsemu življenje.

Petintrideset let pozneje je resnični lik iz knjige, Christiane F., bolna ženska, izčrpana od nenehnih odvisnosti, ki pa bralce nagovarja s popolno iskrenostjo in preproščino. Še vedno ostaja upornica, le da ima zdaj drugačnega angela varuha.

Knjiga je avtobiografsko nadaljevanje opisa življenjskih postaj, ki jih Christiane Vera Felscherinow niza od svojega trinajstega leta; od časa, ko jo življenje pripelje v Grčijo, kjer preživi nekaj srečnih let, prek životarjenja po zaporih, srečanja z njenimi rock'n'roll idoli in do rojstva sina, zaradi katerega se ob vseh vzponih in padcih le odloči za življenje.

Zdi se, da je delo Jaz Christiane F. logično nadaljevanje prve knjige. Ta je avtorico v sedemdesetih ponesla med zvezde in milijonarje, druga pa deluje bolj kot medij, kjer se Christiane lahko pomiri sama s seboj. Prav tako kot za prvi del knjige, ki je nastal iz niza intervjujev, je tudi za drugi del knjige "kriva" novinarka. Sonja Vuković , ki se ji je šele po nekaj poskusih uspelo dogovoriti za intervju s Christiane, se je dokopala tudi do drugega in tretjega … In tako je med njima nastala posebna vez, ki je bila osnova za nastanek knjige.

"Nihče ni mislil, da bom dočakala 51 let, ampak poglejte, tu sem. V meni je dolgo tlela želja, da povem še nekaj iz svojega drugega življenja, po filmu Mi, otroci s postaje ZOO, in vesela sem, da se mi je ta želja uresničila," je ob izidu knjige izjavila Christiane. Prav zato, ker so bili mnogi prepričani, da resnični lik iz knjige ne živi več, je knjiga tako privlačna. Za bralce, lačne aktualnih informacij o ženski, ki je svojo odvisnost prodala za slavo, Christiane skrbi z objavami na svojem blogu http://christiane-f.com/blog/.

Več o knjigi si preberite tukaj.

Ne spreglejte