Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 9. 2014,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

knjiga

Torek, 23. 9. 2014, 16.15

8 let

Založba Modrijan pogumno in tvegano odpira novo knjigarno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ob peti obletnici "knjigotrškega eksperimentiranja" se je založba Modrijan odločila, da bo v Škofji Loki odprla svojo drugo knjigarno.

Založba Modrijan je ena manjših založb v Sloveniji, a vsako leto ponudi veliko kakovostne slovenske in tuje literature. Pred petimi leti je na Trubarjevi ulici odprla svojo prvo knjigarno – Modrijanovo knjigarno. Po petih letih so se odločili, da "kljub gospodarstvu, ki se šibi pod bremeni krize", v Škofji Loki odprejo svojo drugo knjigarno. V četrtek, 25. 9., bodo na robu srednjeveškega škofjeloškega jedra na 80 kvadratnih metrih odprli knjižni prostor. "V knjigarni bodo prevladovale kakovostnejše knjige, kakršnih ne ponujajo velika trgovska središča, kioski in knjižni kotički na poštah, bencinskih črpalkah, še posebej skrben pa bo izbor knjig za otroke in mladino," je povedal direktor Branimir Nešović in na koncu dodal, da "se zavedamo drznosti dejanja, a če ne bomo nikoli poskusili, ne bomo vedeli. Zaželite nam srečo in predvsem veliko vedoželjnih kupcev!"

"Človek je kar malce žalosten, ker se zelo dobre knjige prodajajo za pet evrov ali samo evro"

Poleg tega je direktor predstavil tudi njihovo akcijo znižanja knjig Knjigokup, znotraj katere je mogoče dobiti knjige po zelo ugodnih cenah. Na voljo je okoli tisoč knjižnih naslovov, ki jih prispeva več kot 40 slovenskih založnikov. Cena večine se zaustavi pri 15 evrih. "Človek je kar malce žalosten, ker se zelo dobre knjige prodajajo za pet evrov ali samo evro. A to so razmer v sodobnem knjigotrštvu," je malce ironično dejal Nešović. V času Knjigokupa bodo v knjigarni s pomočjo Javne agencije za knjigo organizirali nekaj srečanj. Na enem izmed njih bodo predstavili spomine, strnjene v knjigo Klic k razumu upokojenega državnozborskega poslanca in politika Mirana Potrča.

Zbirko Bralec bodo okrepili s knjigami kratkih zgodb

Glavna urednica založbe Modrijan Bronislava Aubelj je na koncu predstavila tudi knjige, ki bodo izšle do konca leta. Poudarila je, da bodo zbirko Bralec okrepili s knjigami kratkih zgodb, izšla je knjiga hrvaškega pisatelja Želimirja Šeriša Mučenice, v kratkem pa bo izšla še zbirka zgodb Deset zgodb o kajenju Stuarta Eversa. Poudarila je, da bo pri njih izšel že deseti roman Draga Jančarja Maj, november. Posebej bo opazna avtobiografija Christiane V. Felscherinow z naslovom Jaz, Christiane F., kljub vsemu življenje. Za usodo Christiane F. je izvedel ves svet, ko je odraščal ob pretresljivih izpovedih nemške najstnice, ki je bila pri trinajstih letih zasvojena z mamili in prostitutka. Christiane F. nam v novem delu razkriva, kaj se je dogajalo z njo zatem. Zagotovo zelo odmevno delo, pri založbi se trudijo, da bi Christiane prišla tudi v Slovenijo.

Ne spreglejte