SiolNET. Trendi Kultura
0,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izdelal je kavč, napolnjen z odvrženimi zaščitnimi maskami

0,62

termometer

Tobia Zambotti |  | Foto: Raffaele Merler/Cover Images
Foto: Raffaele Merler/Cover Images

Odvržene zaščitne maske za enkratno uporabo so postale velika okoljska težava, opozarja umetnik, ki je te odpadke uporabil za svoj nov projekt.

Italijanski umetnik Tobia Zambotti je predstavil COUCH-19, kavč iz prozorne plastike, napolnjen z odvrženimi zaščitnimi maskami. Z njim želi opozoriti na okoljske posledice mask za enkratno uporabo, ki jih ljudje dnevno odvržejo na milijone.

Tobia Zambotti | Foto: Raffaele Merler/Cover Images Foto: Raffaele Merler/Cover Images

"Da bi preprečili širjenje koronavirusa, je nošenje zaščitnih mask na javnih prostorih trenutno obvezno skoraj povsod po svetu. Večina zaščitnih mask, ki so na prodaj, je namenjenih enkratni uporabi, ni pa jih mogoče reciklirati, zaradi česar večinoma končajo ali v sežigalnicah ali pa kot odpadek v naravi in na ulicah," je pojasnil Zambotti.

Tobia Zambotti | Foto: Raffaele Merler/Cover Images Foto: Raffaele Merler/Cover Images

"V Italiji, ki jo je koronavirus izredno močno prizadel, imamo s tovrstnim onesnaževanjem ogromne težave," je dodal, "s projektom COUCH-19 želim opozoriti nanje in ponuditi kreativno rešitev."

Tako je ljudi prosil, naj zanj zbirajo uporabljene in odvržene zaščitne maske, ki jih je nato dezinficiral in uporabil kot polnilo za kavč.

Tobia Zambotti | Foto: Raffaele Merler/Cover Images Foto: Raffaele Merler/Cover Images

Prevleka zanj je izdelana iz reciklirane plastike in z obliko spominja na ledeno goro, po besedah Zambottija, na "enega najbolj prepoznavnih simbolov globalnega segrevanja", na led pa s svojo barvo spominjajo tudi zaščitne maske.

Preberite še:

Anthony Fauci Novice Vodilni ameriški strokovnjak: maske bo treba nositi tudi leta 2022

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin