SiolNET. Trendi Kultura
7,49

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Boris Kobal se umika z odrov: Nisem v stanju, da bi nastopal

7,49

termometer

Boris Kobal
Boris Kobal je sporočil, da se po aferi s plagiatom umika z vseh odrov. Za svoje ravnanje se je ob tej priložnosti spet opravičil javnosti. Foto: Mediaspeed

Boris Kobal je, potem ko so mu v ponedeljek v Šentjakobskem gledališču izrekli izredno odpoved, danes sporočil, da se umika tudi iz predstave Špas teatra Pismo rosno! Vsega je kriv poštar, katere soavtor je Marko Pokorn. Ob tem se je Kobal opravičil vsem, ki so si želeli ogledati predstavo, a kot je zapisal, trenutno preprosto ne zmore več.

"Trenutno zaradi vsega, kar se dogaja, nisem v stanju, da bi lahko nastopal. Opravičujem se vsem tistim, ki ste želeli videti mojo predstavo, ampak poskušajte razumeti, da v dani situaciji nisem zmožen nastopati. Organizatorji so mi zagotovili, da bodo vsem, ki so že kupili vstopnice, povrnili vplačane zneske. Opravičujem se tudi vsem, ki ste si predstavo želeli ogledati, ampak preprosto ne zmorem več," je v sporočilu, ki ga je posredoval STA, zapisal Boris Kobal.

Boris Kobal Novice Kobal sprejema odpoved in se opravičuje občinstvu Šentjakobskega gledališča

Kobal se je spet opravičil slovenski javnosti

Ponovno je poudaril, da se zaveda, da ni ravnal prav, ko je prevedel delo drugega avtorja (La prova generale Alda Nicolaja, op. a.) in se pod njega podpisal s svojim imenom. "Vem, da je moje dejanje vredno obsodbe. Zato se tudi ponovno opravičujem slovenski javnosti, gledalcem, kolegom igralcem in režiserjem," je zapisal Kobal.

"Vem, da je moje dejanje vredno obsodbe. Zato se tudi ponovno opravičujem slovenski javnosti, gledalcem, kolegom igralcem in režiserjem," je poudaril Boris Kobal. "Vem, da je moje dejanje vredno obsodbe. Zato se tudi ponovno opravičujem slovenski javnosti, gledalcem, kolegom igralcem in režiserjem," je poudaril Boris Kobal. Foto: Ana Kovač

Spomnil je, da je SLG Celje povrnil vseh 13 tisoč evrov, ki jih je prejel za dramo Profesionalci espe, ki se je izkazala za plagiat, ter s potomci avtorja uredil vse potrebno, da je besedilo predstave, ki jo je režiral Jaša Jamnik, zdaj njegov uradni prevod.

Boris Kobal Novice Šentjakobsko gledališče odpustilo Borisa Kobala, ni več direktor #video

"Umikam se z vseh odrov"

Hkrati je zapisal, da je pokril tudi stroške avtorskih pravic za naslednjih deset predstav, a se je celjsko gledališče v ponedeljek odločilo, da predstavo dokončno umakne s sporeda. V omenjenem gledališču so ob tem pojasnili, da nimajo pridobljenih pravic za uprizarjanje Nicolajeve komedije Generalka, in dodali, da pravice do uprizarjanja v Sloveniji ni pridobil Kobal, pač pa drug pravni subjekt, ki pa nima dovoljenja, da to pravico prenaša na druge.

Kobalu so v ponedeljek v Šentjakobskem gledališču izrekli tudi izredno odpoved z mesta direktorja in umetniškega vodje. V izjavi je Kobal zapisal, da je trenutno brez službe. "Zato se umikam tudi z vseh odrov. Hvala tudi tistim, ki ste mi kljub napaki, ki sem jo storil, stali ob strani," je svoj zapis sklenil Kobal.

k Novice Kobal ekskluzivno: Pridobil sem pravice, gledališču častim deset predstav #video #Argument

Komentarji

27

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • renata1 / 07.02.2019. ob 12:36 +11 - 1

  Naj se že neha s tem Kobalom ! Ali res nimamo kaj drugega čitat ? Dost je !

  +11 - 1
 • uporabnik51 / 07.02.2019. ob 11:22 +14 - 6

  Če človeku ne dovolimo, da se iz svojega greha kaj nauči in ga popravi, potem smo grešniki tudi mi, ki ga obsojamo. Res je naredil packarijo, ni pa s tem nikogar ubil ali mu uničil življenje. Popolnoma ga razumem, da potrebuje samoto in čas, da poračuna s seboj, potem pa naj naredi tudi kaj dobrega. Upam, da tudi tistega ne bomo spregledali, saj smo potem kot ujede, ki se pasejo samo na truplih.

  +14 - 6
 • robothron / 07.02.2019. ob 13:15 +7 - 1

  Nikamor se on ne umika. Vsak dan nov članek o njem ali pa novo pismo, ki ga distribuira novinarskim hišam. Stari lisjak še ni imel take reklame in malo verjetno je, da jo ne bo izkoristil. Preveč rad ima denar.

  +7 - 1
delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin