SiolNET. Trendi Kulinarika
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski kozarec, iz katerega bodo pili pivovarji z vsega sveta

1,28

termometer

Slovenski kozarec EBC
Foto: Združenje slovenskih pivovarn

Združenje slovenskih pivovarn je izbralo zmagovalca natečaja za potisk kozarca, ki bo postal slovenski kozarec na 36. kongresu EBC. Tega bo maja letos prvič gostila Slovenija.

Združenje slovenskih pivovarn bo od 14. do 18. maja gostitelj 36. kongresa EBC (European Brewery Convention). EBC je organizacija, ki zastopa tehnične in znanstvene interese pivovarske industrije v Evropi, majski kongres pa bo prvo srečanje evropskih in svetovnih strokovnjakov s področja pivovarstva v Sloveniji.

Slovenski kozarec EBC Foto: Združenje slovenskih pivovarn Gostitelji v Ljubljani pričakujejo okoli 300 strokovnjakov z vsega sveta, osrednje strokovno dogajanje bo v Cankarjevem domu, gostje pa bodo deležni obiska tudi nekaj drugih slovenskih krajev in pivovarn.

"Rečemo mu pivo"

Po tradiciji kongres EBC spremlja predstavitev lokalnega kozarca za pivo, pripravljenega posebej za to priložnost. Združenje slovenskih pivovarn je izmed 14 rešitev, ki so prispele na razpisani natečaj, izbralo delo Romana Ražmana, ki je predlagal potisk s tekstom We say it pivo (Rečemo mu pivo), zapisanem v dinamični, športno naravnani grafični rešitvi. Gre za oblikovno čisto rešitev z zelo jasnim sporočilom, so pojasnili v Združenju slovenskih pivovarn.

Obliko kozarca je posebna skupina izbrala že v predizboru, izdelali pa so ga v steklarni Ritzenhoff. Kozarec bodo z izbranim potiskom do konca oblikovali v Steklarni Hrastnik 1860.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin