Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2015,
13.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

festival Izbor Dežela kozolcev Šentrupert Rupert Gole Tomaž Kavčič Franci Kek

Sreda, 1. 4. 2015, 13.27

6 let, 6 mesecev

Slovenske kozolce, ki jih je hvalil CNN, bo zdaj spoznal še Michelin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kaj dobiš, ko združiš najprodornejšo slovensko občino, prvi muzej kozolcev na prostem in mednarodno priznane kuharje? Enega najzanimivejših kulinaričnih dogodkov tega leta.

Na začetku marca je CNN na svoji spletni strani objavil deset razlogov, zaradi katerih bi morali turisti letos nujno zaviti v našo deželo. Ob že tradicionalnih destinacijah Bledu in Postojnski jami se je med temi razlogi znašla tudi za zdaj še manj znana Dežela kozolcev, prvi muzej kozolcev na prostem, ki so ga postavili v Šentrupertu.

V tistem Šentrupertu, ki so ga letos razglasili za najprodornejšo občino v Sloveniji. Med glavne točke, na katerih bodo še naprej gradili svoj razvoj, štejejo prav Deželo kozolcev, za katero je župan Rupert Gole prepričan, da jih je že in jih bo še bolj umestila na turistični zemljevid.

Junija prihajajo kuharji, nagrajeni z Michelinovimi zvezdicami Zagotovo bo k temu pripomogel tudi kulinarično-vinski festival Izbor, ki ga bo Dežela kozolcev gostila dan pred uradnim začetkom poletja. 20. junija bodo več kot dva hektarja površin, posejanih s 16 kozolci, zasedli vrhunski kuharji iz Slovenije in tujine, med temi tudi mojstri z Michelinovimi zvezdicami, ter izbor znanih vinarskih imen.

"Prizorišče sprejme do štiri tisoč obiskovalcev, a želimo, da je obiskovalcem udobno, zato smo v prodajo dali le dva tisoč vstopnic," je povedal Franci Kek, ki festival Izbor prireja skupaj s Tomažem Kavčičem, znanim kuharskim mojstrom z dvorca Zemono v Vipavski dolini.

Cena vstopnic je trenutno 22 evrov in se bo postopoma zviševala do 35 evrov, imetniki vstopnic pa bodo imeli v Deželi kozolcev možnost neomejenega okušanja vrhunske hrane in vin z območja regije Alpe–Adria.

Zveni mamljivo? Na Planet Siol.net prirejamo nagradno igro, v kateri bomo prihodnjih sedem tednov podeljevali brezplačne vstopnice.

Ne spreglejte