SiolNET. Trendi Kulinarika
1,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Recept za slavne piškote so spravili v trezor na skrajnem severu Norveške #video

1,04

termometer

V večnem snegu in ledu so postavili trezor, ki naj bi v primeru konca sveta obvaroval recept za piškote Oreo.

Proizvajalec piškotov Oreo, ti so eden od najprepoznavnejših sladkih prigrizkov na svetu, se je odločil za samosvojo promocijsko akcijo. Na norveškem otočju Svalbard globoko v arktičnem krogu so postavili trezor, ki naj bi bil zmožen svojo vsebino obvarovati pred najhujšimi katastrofami in uničenjem, vanj pa shranili – paket piškotov Oreo in recept zanje.

Navdih so dobili pri Svetovni semenski banki, podobnem, a veliko večjem trezorju, ki prav tako stoji na Svalbardu in v katerem so so za primer globalne katastrofe shranjena semena vseh najpomembnejših rastlin na Zemlji.

Bunker GitHub Digisvet Nov trezor na severu Evrope bodo odprli le, ko pride sodni dan

Kljub temu, da gre predvsem za promocijo, pa menda trezor, ki so ga postavili za piškote, ni šala. "Tudi če gre vse narobe, boste recept za najbolj prodajane piškote na svetu našli na koordinatah 78° 08' 58.1'' N, 16° 01' 59.7'' E," so sporočili, "ali boste lahko kje dobili tudi kaj mleka, pa je drugo vprašanje." Pri tem so seveda merili na svoj trženjski nasvet, da se njihovi piškoti najbolj priležejo, če jih pomočite v mleko.

Da bi bili piškoti in recept karseda zaščiteni, so jih shranili v embalažo iz posebne poliestrske folije, ki lahko zdrži temperature od minus 62 do 150 stopinj Celzija, je neobčutljiva na kemijske reakcije ter neprepustna za vlago in zrak.

Oglejte si še:

piškoti, pecivo, prazniki Trendi Piškoti, ki jih zmorejo narediti tudi milenijci #recept

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin