Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 5. 2024,
11.45

Osveženo pred

1 mesec

Vsebino omogoča Mlinotest d. d.

Natisni članek

dogodek advertorial Michelinovi shefi MasterChef Ajdovščina Pašta Fešta testenine Mlinotest noad

Ponedeljek, 20. 5. 2024, 11.45

1 mesec

Pašta fešta: bodo v Ajdovščini letos skuhali tono testenin?

Vsebino omogoča Mlinotest d. d.
Mlinotest, pašta fešta, testenine | Foto Mlinotest

Foto: Mlinotest

V Ajdovščino se 25. maja vrača največji slovenski festival testenin, ki z elitnimi kuharskimi imeni obljublja vrhunske kulinarične užitke za vse ljubitelje testeninskih jedi.  

Po lanski izdaji Pašta Fešte, ki je na Lavričev trg privabila večtisočglavo množico in postregla z več kot 700 kilogrami testenin, organizatorja – Mlinotest in Društvo ljubiteljev pašte – letos obljubljata še večjo, še boljšo, še bolj slastno Pašta Fešto! Obiskovalci bodo ajdovsko pašto na festivalu izpod rok Masterchefov in Michelinovih kuharskih šefov lahko okušali v več kot 20 različnih jedeh ter navijali za najboljšo osnovnošolsko ekipo v tekmovanju Mlinochef#3. 

Še večja in še boljša, s širšo ponudbo in več vsebinami: festivalsko dogajanje se bo z glavnega trga razširilo še na sosednje ulice in trge, stojnic, na katerih bodo obiskovalci lahko poskusili številne gurmanske jedi s pašto, bo v primerjavi z lanskim letom kar dvakrat več, skupno pa obljubljajo več kot tisoč kilogramov skuhanih testenin! Bogata bo tudi ponudba vinarjev ter malih lokalnih pivovarjev. 

Mlinotest, pašta fešta, testenine | Foto: Mlinotest Foto: Mlinotest

Obrazi Masterchefa, kot so Mojmir Šiftar in Sara Rutar ter Karim Merdjadi, ki bo poskrbel za sladkanje, svetovni podprvak v kuhanju testenin Matjaž Cotič, vrhunska mojstrica Julijana Krapež, kuharji iz Bistro Štorja in iz Gostilne Krhne … ter veliko drugih imen iz Vipavske doline in okolice bodo od 11. ure na ajdovskem trgu svoje inovativne recepte pripravljali kar pred očmi obiskovalcev. Na Pašta Fešti bo z vrhunsko pašto obiskovalcem postregel tudi nosilec Michelinovih zvezdic Jorg Zupan in kot glavni gost in hkrati predsednik strokovne žirije za tekmovanje Mlinochef Igor Jagodic, chef restavracije Strelec.  

Mlinotest, pašta fešta, testenine | Foto: Mlinotest Foto: Mlinotest

Festival testenin pa bo tudi letos prizorišče finalnega tekmovanja osnovnošolskih ekip za naziv Mlinochef, ki se bo odvijalo na odru Pašta Fešte. V predtekmovanjih, ki so potekala aprila in maja, so organizatorji na podlagi ocen strokovne komisije izbrali tri finaliste: ekipa Šturski Gurmanki iz OŠ Šturje, Petra in Karolina iz OŠ Sečovlje ter ekipa Vogrinki iz OŠ Ivana Roba Šempeter. Četrto ekipo, ki se uvrsti v finale, pa je izbralo občinstvo na družabnih omrežjih Mlinotest: tudi četrta ekipa – Pomladni Šturki – prihaja iz OŠ Šturje. S tekmovanjem Mlinochef želijo organizatorji med mladimi graditi zavest o kakovostni pripravi hrane in prek zdrave tekmovalnosti spodbujati kulinarično ustvarjalnost. 

Mlinotest, pašta fešta, testenine | Foto: Mlinotest Foto: Mlinotest

Vsekakor pa Pašta Fešta obljublja tudi obilico zabave! Dogajanje na festivalu bo na izviren in hudomušen način povezoval Iztok Gustinčič, za dobro glasbo ves dan pa bo v ritmu rock and rolla na harmoniko poskrbela skupina Ne joči pevec, ki na noge spravi čisto vse generacije. Tudi za najmlajše bo poskrbljeno!

Ne spreglejte