SiolNET. Trendi Kulinarika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nov lokal na ljubljanski tržnici: študenti in dijaki ponujajo slovenske dobrote

2

termometer

 | Foto:
Na ljubljanski tržnici so odprli nov lokal, poimenovan Učilna okusov - gre za skupen projekt slovenskih biotehniških šol, kjer bodo ponujali lokalne pridelke in značilne slovenske jedi.

Izobraževalni lokal Učilna okusov na ljubljanskih pokritih Plečnikovih tržnicah, ki je svoja vrata odprl te dni, turistom in drugim obiskovalcem predstavlja slovenske gastronomske regije. Lokal je plod sodelovanja Konzorcija biotehniških šol Slovenije (tega sestavljajo BIC Ljubljana, GRM Novo mesto in IC Piramida Maribor), v njem pa se bodo izobraževali in usposabljali študenti in dijaki teh šol.

Lokal bo služil tudi kot prostor za predstavitev izdelkov ponudnikov iz lokalnega okolja ter maturantov in diplomantov šol Konzorcija biotehniških šol Slovenije. "Na ta način bomo izobraževalno dejavnost učinkovito povezali tudi s potrebami v okolju in s trendi v turizmu," je ob odprtju dejala mag. Jasna Kržin Stepišnik, direktorica BIC Ljubljana.

Pahor si je privoščil skodelico Plečnikovega čaja Ponudba lokala je zelo raznovrstna, med drugim ponujajo pohorsko pečenico, kranjsko klobaso, kislo zelje in repo, matevž, loško medlo, poštokljo in všenat, za sladkosnede pa vse od prekmurske gibanice in kremne rezine do gratiniranih ljubljanskih palačink in carskega praženca z jabolčno čežano. Skuhajo tudi turško kavo ali pa Plečnikov čaj, ki ga je popil tudi predsednik republike Borut Pahor, ko je s študentom BIC Ljubljana Janom Mohoričem odprl lokal.

Pahor se je ob odprtju spomnil sestanka v njegovi pisarni pred časom, ko so mu predstavili zamisel o Učilni okusov, in izrazil veselje, da je lokal tako hitro in uspešno ter obetavno začel svojo pot.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin