Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 4. 2019,
10.25

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Agragold

Video: Matija Lepoša

Natisni članek

advertorial velika noč AGRAGOLD piškoti recept

Petek, 12. 4. 2019, 10.25

2 meseca, 1 teden

Naj zadiši po domačih piškotih #video #recept

Vsebino omogoča Agragold

Video: Matija Lepoša

Kaj ko bi letošnjo velikonočno pojedino popestrili nekoliko drugače? Poleg slastne potice in vseh jedi, ki ponavadi spadajo na domačo mizo, vam predstavljamo še recept za odlične maslene piškote, ki jih lahko pripravite skupaj s svojimi najmlajšimi kuharji. Naj se sladko packanje začne!

Agragold potica
Trendi Potica po receptu naših babic #video #recept

Naj se peka začne kot igra

Velika noč je tudi družinski praznik, ko imamo dober izgovor, da se za nekaj ur ustavimo in posvetimo svojim najbližjim. In kaj je lahko boljšega kot druženje ob vrhunskih jedeh? Pravzaprav pa to navezovanje vezi lahko začnete že prej, pri sami pripravi. Skupno kuhanje in peka sta namreč lahko odličen "team building", zlasti če vanj vključimo tudi najmlajše družinske člane.

Začnemo z barvanjem pirhov, okraševanjem stanovanja s spomladanskimi motivi in ne nazadnje z ustvarjalno peko. Peka piškotov je nedvomno eno najzabavnejših opravil v kuhinji, ko mali prstki zbirajo zabavne oblike in jih, potem ko so že dobro ohlajeni, še poživijo po lastnem navdihu.

velika noč | Foto:

In prav okraševanje piškotov naj postane spontana zabava brez strogih pravil – prebudite otroka v sebi in se pustite voditi navdihu najmlajših. Naj ustvarjajo in naj rišejo podobe, ki jih ustvarja njihova domišljija. Pa kaj, če bo na koncu po kuhinji nastala manjša packarija, pomembna sta pristno in veselo druženje ter smeh, ki se bo iz kuhinje širil po vsem stanovanju.

Veseli piškoti, ki vedno uspejo

Agragold | Foto: Sestavine:

250 g masla
125 g sladkorja v prahu Agragold
1 jajce
400 g moke
100 g zmletih orehov

Priprava:

Vse sestavine dobro premešamo, testo pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za pol ure. Testo razvaljamo in z modelčki oblikujemo piškote. Pečemo deset minut na 200 stopinjah Celzija.

Ko se piškoti ohladijo, sledi veselo okraševanje. Mi smo preprosto stopili belo in temno čokolado, v katero smo primešali malce masla, in si dali duška z risanjem po zabavnih piškotih. Kanček razigranosti so dodale pisane mrvice.

V osnovni recept piškotov smo dodali tudi 100 gramov orehov, če vam niso najbolj pri srcu, jih lahko zamenjate z enako količino moke. Lahko pa svoji masi dodate tudi kakšno žlico kakava.

Nešteto možnosti, da pustite svoj pečat

Ko boste enkrat obvladali osnove peke piškotov, lahko začnete tudi eksperimentirati – svoje najljubše piškote lahko tako namočite v čokoladno glazuro in posujete z mletimi oreščki, prav poseben učinek bo pričarala mešanica mletih pistacij in nasekljanih suhih brusnic.

velika noč | Foto:

Svoje piškote lahko premažete tudi z limoninim ledom, ki ga pripravite tako, da sok ene limone dobro premešate s približno 150 grami sladkorja v prahu Agragold.

Po dva piškota skupaj lahko premažete s čokoladnim namazom ali domačo marmelado.

Lahko pa tudi … Pa zakaj bi vam dajali nova navodila? Prepustite se svojim občutkom in kreativnosti.

Tradicija, ki bo polepšala vaše velikonočne praznike

Ker je druženje z najbližjimi najlepši del praznikov, jih lahko popestrite tudi z zabavnimi igrami. Tradicionalne velikonočne igre so sekanje, valjanje in štrucanje pirhov.

Sekanje pirhov je verjetno najbolj znana tradicionalna velikonočna igra pri nas. Pri tem tekmovalci pirhe sekajo s kovanci, in sicer z razdalje približno 1,40 metra. Največ točk dobi tekmovalec, ki mu uspe s kovancem presekati pirh, vendar ta pri tem ostane v pirhu.

Pri štrucanju ali trkljanju dva tekmovalca s svojima pirhoma trkata drug ob drugega – špico ob špico ali peto ob peto. Zmagovalec je tisti, ki ubije več nasprotnikovih pirhov.

Pri valjanju tekmovalci na čok naslonijo desko, pod njo pa dajo jajce. Potem se igra začne s spuščanjem jajc po deski s ciljem, da zadenejo pirh, ki je postavljen pod desko.

V zadnjih letih se tudi v velikonočnih običajih pozna vpliv Zahoda – tudi pri izbiri iger. Tako se v številnih slovenskih družinah veselijo iskanja pirhov, ki jih je velikonočni zajček skril na vrtu ali po stanovanju.

velika noč | Foto:

Da bodo vaše tradicionalne igre še bolj sladke

Agragold je sinonim tradicionalnih vrednot, predvsem v kulinariki, zato je prva izbira številnih gospodinj in ljubiteljev sladkih pregreh, tako za pripravo prazničnih dobrot kot pri najrazličnejših vsakodnevnih sladkih trenutkih – tudi ob preprosti jutranji kavi, ko potrebujemo samo pet minut zase in kocko sladkorja.

Življenje je kot pravljica: začinite ga s svojim najljubšim sladkorjem

Agragold | Foto:

AGRAGOLD je z mislijo na svoje kupce ponudil različne vrste sladkorja, ki jih lahko popolnoma prilagodite tako svojemu življenjskemu slogu kot najrazličnejšim sladkim recepturam.

Beli sladkor AGRAGOLD ima zelo nežno granulacijo in se zato pri pripravi najrazličnejših sladic hitro stopi ter vam zagotovi popoln uspeh.

Sladkor v prahu AGRAGOLD bo zaradi svoje mehke strukture pričaral še slajše trenutke. Drobno mleti kristali sladkorja so lahko topljivi in se odlično mešajo s testom, kremami, glazuro in preostalimi sestavinami pri pripravi različnih sladic. Idealen je za posipanje gotovih tort in peciv.

Sladkor v kockah AGRAGOLD s svojimi popolno oblikovanimi kockami vse trenutke pretvarja v sladko uživanje.

AGRAGOLD Demerara je naraven, nerafiniran sladkor iz sladkornega trsa, namenjen za vsakodnevno uživanje ter pripravo hrane in napitkov z orehi, medom, lešniki, čokolado in tudi suhim sadjem. S svojo naravno aromo daje vašim jedem eksotičen okus.

Ne spreglejte