Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 10. 2016,
19.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

alkoholna pijača koktajl lokal lestvica

Ponedeljek, 10. 10. 2016, 19.19

6 let, 7 mesecev

Kje imajo najboljše bare na svetu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
The Dead Rabbit | Foto www.deadrabbitnyc.com

Foto: www.deadrabbitnyc.com

Sodeč po lestvici najboljših barov na svetu se na tekoče zadeve spoznajo le v New Yorku in Londonu.

Lestvica 50 najboljših barov na svetu, ki jo je osmo leto zapored objavila revija Drinks International, je nastala po vzoru izbora najboljših restavracij na svetu, a je, roko na srce, veliko manj razvpita. Morda tudi zato, ker ji primanjkuje zemljepisne raznolikosti – med prvih deset se je namreč uvrstil le en lokal, ki ni v Londonu ali New Yorku.

Za najboljši bar na svetu je letos obveljal newyorški The Dead Rabbit Grocery & Grog, ki se je pretekli dve leti uvrstil na drugo mesto, letos pa je s prestola po štirih letih vladavine zrinil londonski bar Artesian. Mimogrede, ta je po menjavi osebja popolnoma izpadel s seznama.

Najboljši bar na svetu so poimenovali po newyorški ulični tolpi iz 19. stoletja. | Foto: www.deadrabbitnyc.com Najboljši bar na svetu so poimenovali po newyorški ulični tolpi iz 19. stoletja. Foto: www.deadrabbitnyc.com

Mrtvega zajca sta leta 2012 odprla prekaljena newyorška barska mačka Sean Muldoon in Jack McGarry. Lokal, ki je ime dobil po newyorški tolpi iz sredine 19. stoletja, se lahko pohvali s 66-stranskim seznamom koktajlov. Med njimi so pijače po skoraj pozabljenih receptih, ki so jih povlekli iz daljne zgodovine, pa tudi povsem nove stvaritve.

Kot omenjeno, na lestvici 50 najboljših barov na svetu prevladujeta New York in London – prvi ima štiri, drugi pa pet uvrstitev med najboljših deset. Edini lokal zunaj teh dveh mest, ki se je prebil v prvo deseterico, je The Clumsies iz Aten.

Na drugo mesto se je uvrstil American Bar v londonskem hotelu Savoy. | Foto: www.fairmont.com/savoy-london Na drugo mesto se je uvrstil American Bar v londonskem hotelu Savoy. Foto: www.fairmont.com/savoy-london

Izbor je rezultat ankete med več kot 450 strokovnjaki s področij, povezanih s proizvodnjo, prodajo in strežbo alkoholnih pijač. Kriterij niso le pijače, ki jih strežejo, temveč vsi dejavniki dobrega gostinstva od koncepta in opreme lokala do prijaznosti in sposobnosti osebja, nezanemarljiv dejavnik pa je tudi dobičkonosnost lokala. "Ne izbiramo 50 najboljših bankrotiranih barov na svetu," je slikovito pojasnil urednik in vodja izbora Hamish Smith.

Ne spreglejte