Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 10. 2014,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zrezek kuhinja priprava hrane Gorenje

Petek, 3. 10. 2014, 13.10

8 let

Kako do bolj sočnega in okusnega zrezka?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kuhanje na štedilniku je preteklost, sodobna kuhinja narekuje nove metode pripravljanja hrane, med katere spada tudi priprava hrane v vakuumu oziroma po metodi Sous-Vide.

Souse-Vide v domači kuhinji? Zakaj pa ne? Čeprav francosko ime za pripravo hrane zveni zelo strokovno, pa se za tem izrazom pravzaprav skriva kuhanje pod vakuumom.

Gre za sodoben koncept kuhanja, ki gre z roko v roki s kulinaričnimi trendi visoke kulinarike, ki poudarjajo tako intenzivnost okusov jedi kot skrb za zdravo prehrano in sledenje hitremu načinu življenja.

Kakšne so prednosti kuhanja v vakuumu?

Kuhanje v vakuumu je inovativna tehnika kuhanja, ki ohranja naraven okus hrane, ta je v tem postopku bolj mehka, sočna in zdrava, saj ne izgublja hranljivih snovi. Vsi sokovi in arome med kuhanjem ostanejo točno tam, kjer morajo – v hrani.

Hrana se v lastnem soku kuha dlje časa na natančno nastavljeni nizki temperaturi.

Zrezki še nikoli niso bili tako okusni in sočni

Za dober in okusen zrezek ne potrebujete chefovskega znanja ali obiska kakšne drage restavracije. Razkrivamo vam, kako lahko tudi doma pripravite zrezek, pod katerega bi se podpisal tudi najbolj priznani kuharski chef. Vaš zrezek ne bo nikoli več na zunaj trd in zažgan, znotraj pa še krvav.

Meso, ki se pripravlja na način Sous-Vide, je mehkejše, tako da se za pripravo lahko uporabljajo tudi kosi mesa, ki so nekoliko slabše kakovosti, vendar polnejšega okusa, na primer podplečje (bržola) ali hrbet (šimbas).

Ne samo meso, kuhate lahko karkoli

Vaše kuharske mojstrovine v vakuumu bodo praktično brezmejne. Po tej metodi lahko pripravite vse vrste jedi – od zelenjave, mesa in rib, vmešanih jajc in posladkov. Zelo pomembna prednost kuhanja v aparatu Sous-Vide je tudi v tem, da lahko hrano pripravite vnaprej in s preprostimi ukazi nastavite tudi čas kuhanja.

Odkrijte chefa v domači kuhinji

Kuhalnik Sous-vide iz Gorenja prinaša pravo revolucijo v domačih kuhinjah. Je popolnoma nov gospodinjski aparat na slovenskem trgu, s pomočjo katerega boste lahko ustvarjali čisto nove jedi, ki bodo polnejšega okusa, svojim gostom pa se boste lahko pohvalili s čisto pravo francosko kulinariko.

Ne spreglejte