Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2019,
8.06

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

posoda PR članek

Četrtek, 24. 1. 2019, 8.06

5 let, 2 meseca

Kaj nujno potrebuješ v svoji kuhinji?

Oglasno sporočilo
posoda

Za vse, ki radi kuhate, bo kuhinja vedno najpomembnejši prostor v stanovanju. Da se boste v njej dobro znašli, pa mora biti predvsem praktična in dobro organizirana.

Obe značilnosti nimata veliko opraviti s samo velikostjo prostora in tudi vrhunski kuharji se strinjajo, da za uspešno kreacijo novih jedi ne potrebujemo velike in prostorne kuhinje, le dobro moramo biti organizirani in imeti primerne pripomočke in aparate.

Kar tudi vrhunski kuharji nujno potrebujejo, ne glede na velikost kuhinje, je kakovostna kuhinjska posoda, praktičen kuhinjski pribor in nekaj malih gospodinjskih aparatov, ki vsem olajšajo kuharske podvige. Tega se zavedamo tudi tisti, ki kuhamo vsak dan. Nakup malih gospodinjskih aparatov ali velikih kosov bele tehnike pa je lahko zelo preprosta (in cenejša) če veste kaj morate kupiti in kje pričeti svoj nakup.

Pred nakupom je vedno dobra ideja, da na hitro raziščete svoj nakup – preverite več različnih modelov, ponudbo v večih trgovinah in alternative. Vse to je veliko lažje in bolj priročno opraviti prek spleta iz udobja lastne kuhinje, pri tem pa vam pomagajo dobre spletne storitve kot je portal Ceneje.si, kjer na enem mestu lahko primerjate in pregledate cene bele tehnike, malih gospodinjskih aparatov, kompletov posode, jedilnega pribora, pripomočkov za organizacijo kuhinje in drugega kuhinjskega pribora.

Verjamemo, da bi brez težav in pretiranega razmišljanja lahko kaj hitro našteli kar nekaj kuhinjskih naprav, za katere ste prepričani, da vam bi olajšali kuhanje. Kljub temu pa smo vam spodaj pripravili seznam petih kuhinjskih naprav, glede katerih se tudi vrhunski kuharji strinjajo, da se jih splača imeti v svoji kuhinji.

5 malih gospodinjskih aparatov, ki  jih potrebuje vsaka kuhinja (ali kuhar)

1. Kuhinjski robot / multipraktik

To je en od kuhinjskih pripomočkov, ki vam lahko zelo pomaga in bistveno skrajša in olajša pripravo obrokov. Seveda lahko vse pripravite na podoben način tudi z uporabo drugih aparatov, ampak nič drugega vam ne bo pomagalo tako temeljito in hitro kot kvaliteten kuhinjski robot. V primerjavi z drugimi gospodinjskimi aparati je malo dražji, vendar zaradi tega vključuje več funkcij in dodatkov.

2. Blender

Blender ali podobni sekljalnik je osnovni mali gospodinjski aparat, ki vam bo neverjetno olajšal mnoge korake v postopku priprave jedi. Če imate to možnost, vložite v zmogljiv in kakovosten model, saj gre za napravo, ki mora imeti zanesljiva in ostra rezila, vi pa zagotovo želite, da vam služi čim dlje.

3. Električni mešalnik

Pri električnih mešalnikih imate 2 možnosti: ročni mešalnik, ali pa samostoječ s posodo. Če radi in pogosto pečete biskvite, izberite samostoječ mešalnik, ki vam bo zagotovo olajšal pripravo in vam sprostil roke za druga opravila. Če vam torte in biskviti niso ravno blizu in jih redko pripravljate, bo ročni mešalnik verjetno zadoščal za občasno miksanje in pripravo beljakov, smetane ali mase za palačinke.

4. Ekonom lonec

Čeprav mnogi mislijo, da lonci na pritisk spadajo v kuhinjo njihove babice, bodo vsakodnevni kuharji hitro videli prednosti uporabe tega pripomočka. Ekonom lonec je idealen za kuhanje vseh vrst hrane in jedi, ki zahtevajo daljši čas kuhanja. Če uživate v enolončnicah ali veliko kuhate s stročnicami, je takšen lonec obvezen.

5. Grelnik vode

Grelnik vode je ena od tistih naprav, za katero smo bili vsi prepričani da je v kuhinji ne potrebujemo, dokler je nismo kupili, od tistega dne pa jo uporabljamo vsak dan in verjetno bolj pogosto kot vse ostale naprave skupaj. Energetsko je bolj učinkovit od segrevanja vode na štedilniku, hkrati pa še desetkrat hitrejši – če spijete veliko čaja in kave ali pogosto kuhate testenine, vam bo zagotovo prišel prav. Grelnik vode je zagotovo med top 5 aparati vsake kuhinje.

Naročnik oglasnega sporočila je Ceneje.si.

Ne spreglejte