SiolNET. Trendi Kulinarika
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Junijski dež je odplaknil kulinarični festival pod dolenjskimi kozolci

0,23

termometer

 | Foto: Matej Leskovšek
Foto: Matej Leskovšek

Ta konec tedna bi morala Dežela kozolcev v Šentrupertu gostiti drugo izvedbo kulinaričnega festivala Izbor, a zaradi dolgega deževnega obdobja, ki je razmočilo teren na prizorišču, so bili primorani festival prestaviti.

"Pretekli teden smo se znašli pred težko dilemo. Vremenske napovedi so kazale na skoraj vsakodnevno možnost padavin v tednu pred festivalom in na dan dogodka," je pojasnil Franci Kek, soorganizator festivala Izbor, ki so ga nameravali v soboto prirediti v Deželi kozolcev.

Da bi zaradi neugodnih vremenskih razmer takšna množična prireditev lahko ogrozila oziroma poškodovala prizorišče, meni tudi programski svet Dežele kozolcev.

Zaradi razmočenega terena bi lahko nastala težko popravljiva škoda

"Zlasti v primeru slabega vremena in razmočenega terena se je težko izogniti trajnejšim poškodbam travnatih površin in utrjenih poti v samem muzeju. Nujna postavitev začasnih objektov, kot so šotori, odri in WC-ji, ki je verjetno vezana na dovoz s tovornimi vozili, in množičen obisk bi v primeru slabega vremena ogrozila muzejsko urejene površine in zagotovo za seboj pustila težko popravljive posledice," so sporočili iz Dežele kozolcev.

Organizatorji so se zato odločili, da festival prestavijo na poznejši, predvidoma jesenski termin. Ob tem vse imetnike vstopnic naprošajo, da na prodajnem mestu, kjer so vstopnico kupili, dvignejo denar. Za prestavljeni dogodek bo namreč veljal le nakup nove vstopnice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin