Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 12. 2021,
14.41

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Kempinski Palace Portorož

Foto: Kempinski Palace Portorož

Natisni članek

advertorial prazniki prazniki večerja kulinarika Marjo Povšnar Portorož Kempinski Palace Portorož Hotel Palace Kempinski

Petek, 24. 12. 2021, 14.41

2 meseca, 1 teden

Biser praznične gastronomske ponudbe na slovenski Obali

Vsebino omogoča Kempinski Palace Portorož

Foto: Kempinski Palace Portorož

Predstavljajte si praznično pokušino lokalnih specialitet v eni izmed izjemnih hotelskih restavracij in barov v najprestižnejšem hotelu v Sloveniji, v hotelu Kempinski Palace Portorož. Še lepše je, da to izjemno izkušnjo ali kakšno drugo razvajanje oziroma bivanje v hotelu lahko tudi podarite in poskrbite za nepozabno darilo.

Hotel Kempinski Palace Portorož v središču Portoroža slovi po blagi mediteranski klimi in stoletni spa tradiciji. Že v začetku 20. stoletja je v Portorožu letovala smetana bogatašev z vsega sveta. | Foto: Kempinski Palace Portorož Hotel Kempinski Palace Portorož v središču Portoroža slovi po blagi mediteranski klimi in stoletni spa tradiciji. Že v začetku 20. stoletja je v Portorožu letovala smetana bogatašev z vsega sveta. Foto: Kempinski Palace Portorož

Ambient za najdragocenejše praznične trenutke

Hotel Kempinski Palace Portorož je bil od nekdaj znan kot kulinarični biser Istre, kjer kuharski chefi razvajajo brbončice gostov. Okuse ter pripravo hrane so z leti še izpopolnili in nadgradili, biser kulinarike pa sije bolj kot kadarkoli. Med drugim si lahko privoščite zajtrk v Kristalni dvorani, ob bazenu si naročite prigrizek iz Pool bara, ali pa se udobno namestite v restavraciji Fleur de Sel s pogledom na Piranski zaliv.

V prestižni restavraciji Sophia, nagrajeni z nagrado Michelinov krožnik (Michelin Plate), je gurmanska kulinarika posebna oblika umetnosti, ki nas popolnoma presune, tako kot dizajn restavracije, zato je kulinarična avantura v tej restavraciji primerna za najdragocenejše praznične trenutke.

Priznanje Michelinov krožnik prejmejo vrhunske restavracije, ki jih odlikujejo sveže surovine, skrbno pripravljeni in dobri obroki.

Restavracija Sophia se lahko pohvali s posebnim priznanjem prestižnega vodiča Michelin, z znakom Michelinov krožnik.  | Foto: Kempinski Palace Portorož Restavracija Sophia se lahko pohvali s posebnim priznanjem prestižnega vodiča Michelin, z znakom Michelinov krožnik. Foto: Kempinski Palace Portorož

Nekdanja recepcija hotela je bila spremenjena v gourmet restavracijo Sophia, ki odseva osebnost italijanske lepotice Sophie Loren in je bila tudi prenovljena v razkošnem slogu kot poklon tej italijanski divi.

Restavracija ponuja vrhunsko mediteransko kulinariko, dopolnjeno z lokalnimi sestavinami ter okusi svetovne kuhinje, predstavljeno na moderen način. Izkušnja postane nepozabna ob pogledu na vinsko karto, ki ponuja vrhunski izbor mednarodnih in slovenskih vin. 

Kempinski | Foto: Kempinski Palace Portorož Foto: Kempinski Palace Portorož

Restavracija Sophia je idealen ambient za romantično večerjo v dvoje ob okušanju degustacijskega menija Sailor's Special ali pa za razvajanje ob Chefovem degustacijskem meniju.

Kempinski | Foto: Kempinski Palace Portorož Foto: Kempinski Palace Portorož

Podarite nepozabno izkušnjo razkošja

Kempinski | Foto: Kempinski Palace Portorož Foto: Kempinski Palace Portorož

Še iščete darilo za praznike? Darilni bon je velikokrat najboljša izbira, kadar želite nekomu dati proste roke pri uporabi, saj tako podarite vavčer, ki ga lahko obdarjenec fleksibilno uporabi za vse storitve hotela. Želeno vrednost izberete sami, prav tako lahko dopišete posvetilo.

Svojim najbližjim ali poslovnim partnerjem lahko kupite darilni bon za večerjo v restavraciji Sophia ali darilni bon za bivanje v hotelu, razvajanje v spa centru ali kulinarične dobrote.

Podarite darilni bon, ki ga lahko brezskrbno natisnete doma in takoj postavite pod smrečico! S tem boste svojim najdražjim podarili nekaj, kar si gotovo želijo: razvajanje v hotelu najprestižnejšem slovenskem hotelu – v hotelu Kempinski Palace Portorož.

Za nakup storitev v ponudbi kliknite na Online Voucher Shop. Po opravljenem nakupu boste e-voucher takoj prejeli prek e-pošte in bon boste lahko takoj natisnili ter ga podarili.

Po navdih za ustvarjanje specialitet v tradicionalno kuhinjo

Marjo Povšnar navdih za svoje jedi išče v tradicionalni kuhinji. Kombinacijo, ki nastane pod njegovimi rokami prilagodi za gurmansko, t. i. fine-dining restavracijo.  | Foto: Kempinski Palace Portorož Marjo Povšnar navdih za svoje jedi išče v tradicionalni kuhinji. Kombinacijo, ki nastane pod njegovimi rokami prilagodi za gurmansko, t. i. fine-dining restavracijo. Foto: Kempinski Palace Portorož

Vodja kuhinje restavracije Sophia je vrhunski chef, domačin Marjo Povšnar, ki s svojo ekipo ustvarja vrhunske kulinarične kreacije, s katerimi želi gostom ponuditi mešanico tradicionalnih mediteranskih dobrot in lokalnih specialitet Istre, ki jih prepleta z mednarodnimi okusi in edinstveno predstavitvijo.

Vrhunski chef, ki stavi na osnovne in jasne okuse

Kempinski | Foto: Kempinski Palace Portorož Foto: Kempinski Palace Portorož

"V kuhinji rad eksperimentiram, a zmeraj stavim na osnovne in jasne okuse. Če je na krožniku riba, priloga ne sme biti premočnega okusa, saj bi 'povozila' okus ribe. Riba mora biti primarna jed in zvezda krožnika. Enako velja za različne tipe mesa ali pa škampe, hobotnico ... Prav tako stavim na kakovostne sestavine, saj le te resnično naredijo boljši okus," je povedal Marjo Povšnar, ki na vsakem krožniku kombinira različne okuse, a z njimi ne pretirava.

Kempinski | Foto: Kempinski Palace Portorož Foto: Kempinski Palace Portorož

Prepričan je, da kadar je na krožniku preveč okusov, krožnik izgubi smisel. Priloge in njihovi okusi so na krožniku zato, da okus glavnega dela krožnika še dodatno izboljšajo.

Praznični meniji z lokalnim poudarkom

Kempinski | Foto: Kempinski Palace Portorož Foto: Kempinski Palace Portorož

Te dni se je pri pripravi menijev še posebej skrbno navezal na sezonske sestavine ter lokalne recepte in izdelke.

Na razpolago sta dva praznična degustacijska menija.

Za ljubitelje morskih jedi priporočamo meni Pomorščakova pojedina (Sailor's Special) s petimi hodi, ki se osredotoča na ribje jedi. Na meniju so kozice, bistra trskina juha, rižota ječmenove kaše, romb ter sladica z lešniki in hruško.

Kempinski | Foto: Kempinski Palace Portorož Foto: Kempinski Palace Portorož

Za gurmane, ki prisegajo na močnejše mesne specialitete, pa bo odlična izbira Chefov degustacijski meni s šestimi hodi – raca in foie grass, koruzna juha, njoki, svinjska ribica in košuta ter sladica s kostanji in rozinami.

Kempinski | Foto: Kempinski Palace Portorož Foto: Kempinski Palace Portorož

Poseben kulinarični poklon italijanski divi

Nekaj posebnega so dobrote v meniju Sofia Loren Special, ki ga je Marjo ustvaril v čast italijanski divi.

Meni vključuje tradicionalne italijanske jedi, kot so bistra trskina juha s cvetačo in trsko, pinjolami, sardoni in mini paradižniki, kaneloni po neapeljsko, telečji file rossini s črnim tartufom ter slastne kremne rezine s skutinim sladoledom in medeno omako.

Kempinski | Foto: Kempinski Palace Portorož Foto: Kempinski Palace Portorož

Tradicionalne istrske jedi z zanimivimi preobrati

Na prazničnem meniju je tudi gof v savorju, kot je tradicionalno istrsko jed – sardele v marinadi "šavor" – preoblikoval Marjo Povšnar.

Marinada je narejena iz belega vina, kisa, čebule, česna, lešnikov in oreščkov. Marjo je želel to jed pripraviti nekoliko drugače, zato je ohranil tip marinade, a uporabil drugo ribo. Namesto klasičnih sardel je uporabil ribo gof, ki jed obogati s popolnoma drugim okusom.

Tudi koruzna kremna juha, ki temelji na znani istrski enolončnici, bobičih, je nadgrajena v privlačno jed s pirejem dimljenega fižola, kraškim pršutom in peteršiljevim oljem. Koruzna juha je klasična jed, tokrat predstavljena na drugačen, inovativen način in z drugačnimi primarnimi okusi, ki vas bo popeljala v nove dimenzije okušanja.

Kempinski | Foto: Kempinski Palace Portorož Foto: Kempinski Palace Portorož

Najprestižnejši hotel v Sloveniji Kempinski Palace Portorož se ponaša z najuglednejšo mednarodno nagrado Star Diamond Award, ki jo za odličnost v hotelirstvu podeljuje ameriška organizacija American Academy of Hospitality Sciences.

Kempinski Palace Portorož je tretji hotel v celotni verigi Kempinski in član družine 18 elitnih evropskih hotelov, ki jih je doletela ta čast.

KONTAKT:

E-naslov: restaurant.portoroz@kempinski.com

Telefon: +386 5 692 7000

Ne spreglejte